agenda

 • del dijous 13 de febrer al diumenge 26 d'abril

  Metròpolis de ciutats. Repensar l’urbanisme metropolità.

  Veure imatge de Metròpolis de ciutats. Repensar l’urbanisme metropolità. (nova finestra)
  L'exposició posa a l'abast dels ciutadans el coneixement produït fins ara per seguir avançant en el desenvolupament mediambiental, social i econòmic del territori. En la primera part, els continguts volen fer comprendre la realitat actual de la metròpolis, així com evidenciar el canvi de paradigma que dóna peu a replantejar el model metropolità a través del pla director urbanístic.
 • del dijous 20 de febrer al diumenge 5 d'abril

  L'art del Macabich

  Veure imatge de L'art del Macabich (nova finestra)
  Exposició de Jordi Macabich (1925-2015)  dibuixant de còmics, il·lustrador, pintor i escultor. La mostra recorda l’obra d’aquest veí del barri de Santa Eulàlia  i presenta la seva cara més polifacètica.
 • Dijous, 5 de març, 20.30h

  L'art del Macabich. Visita guiada

  Veure imatge de L'art del Macabich. Visita guiada (nova finestra)
  Visita guiada de la mà de l'Antoni Guiral, crític, editor, guionista de còmic català i comissari de l'exposició "L'art del Macabich".
 • Diumenge, 8 de març, 11 h.

  Ruta de les dones de L’Hospitalet i joc de pistes

  Veure imatge de Ruta de les dones de L’Hospitalet i joc de pistes (nova finestra)
  La història s'ha escrit tradicionalment en termes masculins, fet que ha provocat l'exclusió i la invisibilitat de les dones en tots els camps de la vida quotidiana. Aquest itinerari és una passejada pel barri de Santa Eulàlia per conèixer les dones que van viure a L'Hospitalet en temps passats. A més qui ho desitgi podrà seguir la Ruta a través del joc de pistes de l'aplicació LH-Explora.

  Places limitades, inscripcions aquí
 • Dijous, 12 de març, 19 h.

  Resultats del control arqueològic al Camp de futbol de La Torrassa

  Veure imatge de Resultats del control arqueològic al Camp de futbol de La Torrassa (nova finestra)
  L’execució del Projecte constructiu del camp de futbol i un edifici de vestidors al Parc de la Torrassa ha comportat, atès el marc normatiu vigent, la realització d’una intervenció arqueològica amb caràcter preventiu. Xerrada a càrrec d'Isidre Pastor i Batalla, arqueòleg responsable del control arqueològic.
 • Dissabte, 14 de març, 11 h.

  Ruta històrica a la cornisa de La Torrassa

  Veure imatge de Ruta històrica a la cornisa de La Torrassa (nova finestra)
  Itinerari a peu que ens permetrà conèixer la història dels principals elements patrimonials ubicats en el que es dóna a conèixer com la cornisa de la Torrassa, definida per la línia de ferrocarril i que separa el Samontà de la Marina de l’Hospitalet.
 • Dimarts, 17 de març, 17:00 h.

  VIQUIMARATÓ: #DonesLH

  Veure imatge de VIQUIMARATÓ: #DonesLH (nova finestra)
  Esportistes, escriptores, artistes de L’Hospitalet i dones que pertanyen al nomenclàtor femení de la nostra ciutat. Fem-les visibles!

  Espai obert per aprende a editar l'enciclopèdia lliure Viquipèdia- l'obra de referència més gran i popular a Internet amb més de 38 milions d’articles- i comença a crear nous continguts sobre L'Hospitalet o qualsevol altra temàtica que t'interessi!
 • Dijous, 26 de març, 18:30 h

  Ruta Quico Sabaté

  Veure imatge de Ruta Quico Sabaté (nova finestra)
  Es tracta d’un itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep en què es recorreran els principals escenaris de la vida i accions del cèlebre guerriller antifranquista, l’anarquista hospitalenc, Quico Sabaté.
 • Diumenge, 29 de març, 11 h.

  Pinta un retaule amb pigments naturals. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Pinta un retaule amb pigments naturals. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  L’Hospitalet  té un important retaule del seu patró Roc exposat a l’Harmonia. Us proposem descobrir aquest retaule, la seva història i facilitar els elements necessaris per pintar per part dels nostres infants dels seu propi retaule de Sant Roc amb pigments naturals.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 26 d'abril, 11 h.

  Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d'orientació. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d'orientació. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  Els nostres fills tenen la possibilitat de jugar en aquests jardins, però quines obres d’art s’amaguen aquí?, qui vivia en el seus palauet?, i a la caseta del costat? Què es conreava en aquestes terres? O quines flors tenien en aquests jardins? A partir d’una sèrie de pistes i coordinades, les famílies anireu descobrint els misteris que s’amaguen en aquest indret.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 24 de maig, 11 h.

  Crea el teu bestiari romànic. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Crea el teu bestiari romànic. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  Descobrirem com era la concepció del món a l’època medieval a través del muntatge del Tapís de la Creació. Tot jugant amb el bestiari medieval, aprendrem el significat que tenien els animals tant fantàstics com reals en aquell món.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 28 de juny, 11 h.

  Descobreix la vila vella amb una gimcana. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Descobreix la vila vella amb una gimcana. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  El centre antic de la ciutat ens possibilita de descobrir com vivien els nostres avantpassats. Passejant pels seus carrers haurem de descobrir secrets que s’amaguen en els seus edificis.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 19 de juliol, 11 h.

  La Medusa i la seva llegenda. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de La Medusa i la seva llegenda. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  La ciutat de l’Hospitalet té un lligam important amb la medusa. Us proposem una activitat relacionada amb la mitologia on a partir de l’explicació d’un conte i d’un material atractiu anireu descobrint diferents personatges mitològics. L’activitat acabarà amb una part pràctica relacionada amb la medusa.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 20 de setembre, 11 h.

  Dexifra jeroglífics com els egipcis. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Dexifra jeroglífics com els egipcis. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  A través de maquetes i d’il·lustracions descobrirem com era la vida a l’Antic Egipte. Posteriorment aprendrem a interpretar l’alfabet egipci i a escriure jeroglífics amb càlams i sobre papir.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 18 d'octubre, 11 h.

  Com vivien i a què jugaven els nens i les nenes del 1714. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els nens i les nenes del 1714. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  Al llarg de la història tots els infants han viscut de la mateixa manera? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al museu per tal de descobrir a qué jugaven els nens i les nenes de L’Hospitalet del segle XVIII.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • Diumenge, 29 de novembre, 11 h.

  Salvador Dalí, un geni entre nosaltres. Activitats familiars al Museu.

  Veure imatge de Salvador Dalí, un geni entre nosaltres. Activitats familiars al Museu. (nova finestra)
  Salvador Dalí va ser un dels artistes figuratius més importants del segle XX. L’univers particular de Dalí estava format per formigues, crosses, calaixos, pans, que simbolitzaven diferents aspectes del seu món interior. Conèixer Salvador Dalí és entendre els seus símbols i la seva forma de veure la vida.

  Places limitades. Inscripcions aquí.
 • del dijous 29 de setembre de 2011 al dimecres 29 de setembre de 2021

  Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet

  Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • des del 26 de març

  L'Hospitalet: un indret, una història

  Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • des del 26 de gener

  L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX

  Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.

notícies

 • 24/12/2019

  50 anys del Museu de l’Hospitalet

  Veure imatge de Casa Espanya 1972 (nova finestra)
  Una pedra, ubicada a l’esquerra de la rampa d’accés a Casa Espanya, mostra gravades les dates de 1969 i 1972. Ambdues són commemoratives de la inauguració del Museu de l’Hospitalet, però, per què dues dates diferents?

  El 20 de desembre de 1969 es van inaugurar oficialment les obres de restauració de l’edifici Casa Espanya i es presentaven com a futura seu del Museu de l’Hospitalet. No va ser fins el 17 d’abril de 1972 que s’inaugurà l’exposició permanent del Museu.
 • 04/12/2019

  Refugi antiaeri a les cotxeres de TMB de Sta. Eulàlia

  Veure imatge de Refugi antiaeri a les cotxeres de TMB de Sta. Eulàlia. Fotos: Museu de l'Hospitalet-Ajuntament de l'Hospitalet (nova finestra)
  La realització d’unes obres en la zona d’accés a les cotxeres, propietat de TMB, el passat dia 22 de novembre, van posar al descobert una llosa de formigó què, en ser perforada, mostrava un indici clar de l’existència d’un refugi antiaeri de la guerra civil.
 • 31/10/2019

  L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil a través de personatges ficticis en Twitter

  Veure imatge de L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil a través de personatges ficticis en Twitter (nova finestra)
  El vídeo “L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil a través de personatges ficticis en Twitter” ha estat seleccionat pel comitè organitzador de la IV Jornada de Patrimoni Cultural. En aquesta edició la jornada va tractar sobre “Noves narratives per al patrimoni cultural: del 3D a les experiències immersives”.
 • 12/06/2019

  Estudiants de l’Institut Mercè Rodoreda han arribat a la final dels mSchools Student Awards

  Veure imatge de Estudiants de l’Institut Mercè Rodoreda han arribat a la final dels mSchools Student Awards (nova finestra)
  Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Mercè Rodoreda van participar en la categoria Mobile History Map amb un itinerari virtual i una geolocalització de memòria històrica a través d’edificis i personatges rellevants de la Guerra Civil i el franquisme. El treball s’ha realitzat en el marc del tàndem de l’Institut i el Museu de l’Hospitalet amb el suport del Servei d’Educació.
 • 30/04/2019

  Explora LH, rutes d'història i patrimoni

  Veure imatge de Explora LH, rutes d'història i patrimoni (nova finestra)
  El Museu de l’Hospitalet incorpora a l’aplicació Explora LH l’adaptació de cinc itineraris de caràcter històric per la ciutat, en la modalitat de joc de pistes. L’aplicació Explora LH és un projecte obert a qualsevol persona, entitat o centre educatiu interessat a descobrir L’Hospitalet d’una manera diferent.
 • 02/05/2019

  Un treball de recerca sobre el barri de la Bomba, premiat per la Coordinadora de Centre d'Estudis de Catalunya

  Veure imatge de Un treball de recerca sobre el barri de la Bomba, premiat per la Coordinadora de Centre d'Estudis de Catalunya (nova finestra)
  El treball de recerca sobre el barri de la Bomba realitzat per Pedro Murias ha estat premiat per la Coordinadora de Centre d'Estudis de Catalunya.
 • 04/03/2019

  Nou espai pel fons del Museu de L'Hospitalet.

  Veure imatge de Nou espai pel fons del Museu de L'Hospitalet. (nova finestra)
  Elements arquitectònics, objectes quotidians i restes d'excavacions arqueològiques. Són algunes de les peces que es podran trobar al nou magatzem de la col·leció del Museu de L'Hospitalet. Un exemple seria una vagoneta de municions de l'antiga caserna de la Remunta, que té a veure amb la història de la ciutat. Altres peces tindran a veure amb l'etnologia.
 • 22/01/2019

  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón

  Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)
  El Museu de L’Hospitalet incorpora al fons artístic de la ciutat cinc fotografies d’Esteve Lucerón, que són part dels negatius que el fotògraf va cedir a l’Arxiu Municipal. Aquest material va formar part de l’exposició “Ciutat i lluita”, instal·lada a l’Harmonia el darrer trimestre de 2018.
 • 16/01/2019

  Albert Casals realitza un tractament curatiu a una de les seves obres

  Veure imatge de Albert Casals realitza un tractament curatiu a una de les seves obres (nova finestra)
  L'obra de la col·lecció del Museu, és un interretrat, o retrat interior, al qual durant la seva creació va aplicar àcid tartàric amb la intenció que, amb els pas dels anys, patís de la mateixa manera que l'artista envelleix i necessités les mateixes cures que ell necessita.
 • 31/12/2018

  Trobades restes arqueològiques d’origen romà en un mur del Castell de Bellvís

  Veure imatge de Trobades restes arqueològiques d’origen romà en un mur del Castell de Bellvís (nova finestra)
  Les obres de repicat d’un mur exterior del Castell de Bellvís, a la Torrassa, han deixat al descobert una troballa arqueològica d’origen romà. Es tracta d’un fragment d’opus signinum (obra de Sígnia), un tipus de morter hidràulic a base de calç, guix, ceràmica i aigua de mar, l’ús del qual només s’ha documentat en l’època romana. 
 • 18/01/2018

  “La peça del mes” al Museu de l’Hospitalet

  Veure imatge de Màquina Wertheim (nova finestra)
  El MuseuLH acull uns fons i col·leccions molt diverses: des de fons etnogràfics i històrics, amb peces provinents de la cultura popular tradicional, del món rural i del magnífic llegat tecnològic de la industrialització a la nostra ciutat, passant per una col·lecció de retaules religiosos d’art renaixentista, i produccions artístiques del segle XX.
 • 22/09/2017

  El Museu en imatges. Un passeig per les seves instal·lacions

  Veure imatge de El Museu en imatges. Un passeig per les seves instal·lacions (nova finestra)
  Aquest vídeo, editat l’any 2016, ens convida a conèixer el Museu de l’Hospitalet, els seus edificis patrimonials i el carrer del Xipreret, al nucli antic de la ciutat. Actualment la implementació del Pla Director del Museu de l’Hospitalet contempla el trasllat de la mostra permanent de “L’Hospitalet i la memòria democràtica. L’Hospitalet del XX” a les dependències de Casa Espanya i la concentració dels serveis administratius en Can Riera.

  Amb una picada d’ull la Medusa us convida a visitar el Museu i participar a les activitats que s’hi organitzen. Fem #PatrimoniLH, fem #HistoriaLH, fem #MemoriaLH. Fem #CulturaLH.
 • 23/10/2013

  Testimonis hospitalencs de la lluita antifranquista

  Veure imatge de Associació El Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifanquista (nova finestra)
  Les entrevistes enregistrades i editades per El Pont de la Llibertat-L’Hospitalet Antifranquista resten disponibles a la consulta al Canal Yotutube del Museu de l’Hospitalet, amb la intenció de pal•liar la desaparició de l’entitat i de la seva pàgina web.
   
 • 06/06/2013

  Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Hospitalet

  Veure imatge de Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Hospitalet disposa d’un important número de construccions de gran valor històric, arquitectònic i simbòlic. Les primeres edificacions que es conserven són d’època medieval.

  Per preservar aquest patrimoni l’Ajuntament aprovà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA), que estableix els graus de protecció i els procediments per a intervenir sobre un conjunt de 110 elements arquitectònics (edificis, conjunts d’edificis o d’altres construccions com poden ser ponts, fonts, aqüeductes, etc.).

  Inici / Publicacions / Altres.
 • 22/05/2013

  La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització

  Veure imatge de La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització (nova finestra)
  L’inventari de la col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet està en un procés digitalització i una bona mostra ja es pot consultar a la pàgina web de Museus en línia on es pot trobar una selecció dels objectes que conserven els museus catalans.
 • 18/04/2013

  Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental

  Veure imatge de Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental (nova finestra)
  Es posa a l’abast del públic general l’accés als treballs de recerca que han estat realitzats amb el suport del programa “Beques de l’Hospitalet” així com també aquells estudis i publicacions relacionats amb el patrimoni cultural de la ciutat. Les noves tecnologies faciliten la publicació i socialització dels treballs realitzats pels estudiosos i investigadors de l’àmbit local.

  Inici / Publicacions / Altres
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10