agenda

 • del 16 de febrer a l'1 d'abril

  Earth skin. Pati Baztán

  Veure imatge de Earth skin. Pati Baztán (nova finestra)
  Exposició del darrer treball de la Pati Baztán. Amb aquesta exposició l'artista apel·la a les emocions de l'espectador a través d'una tècnica pictòrica de creació pròpia, d'aparença setinada i feta amb pigments naturals, amb un buit mat i cru de la tela del llenç.

  Inauguració 16 de febrer a les 19:30 h.
 • del 14 de desembre de 2017 al 4 de març de 2018

  40 anys d’escalada del Club Muntanyenc L’Hospitalet

  Veure imatge de 40 anys d’escalada del Club Muntanyenc L’Hospitalet (nova finestra)
  Una exposició de fotografies per mostrar a la gent de L’Hospitalet i al socis més novells del club com van ser els inicis de l’alta muntanya i l’escalada a L’Hospitalet. Podrem veure, encara que en blanc i negre, les vestimentes i els materials emprats per aquells pioners.

  Inauguració: dijous, 14 de desembre a les 19.30 hores
 • del 13 de març al 15 d'abril

  500  anys de Reforma Protestant (1517-2017). Història, arrelament i presència a L’Hospitalet

  Veure imatge de 500  anys de Reforma Protestant (1517-2017). Història, arrelament i presència a L’Hospitalet (nova finestra)
  Exposició commemorativa des del punt de vista  historicocultural, els 500 anys de l’inici de la Reforma protestant i el seu arrelament i presència a la nostra ciutat. Es tracta d’un recorregut històric pels  principals esdeveniments de la vida de Martí Luter, iniciador de la Reforma, i dels fets i personatges més destacats d’aquest període històric fins arribar a l'actualitat.

  Inauguració dimarts 13 de març  a les 19.30 h.
 • Dijous, 15 de març, 19:30 h.

  75 Anys de Salut Pública a L’Hospitalet de Llobregat (1875-1950)

  Presentació recerca Beques L’Hospitalet 2016
  Veure imatge de 75 Anys de Salut Pública a L’Hospitalet de Llobregat (1875-1950) (nova finestra)
  Presentació de l'estudi sobre la gestió de la salut pública a l'Hospitalet entre 1875 i 1950, dels organismes i institucions competents a través de les fonts documentals i la bibliografia a càrrec del seu autor en Miquel Carandell Baruzzi, doctor per la Universitat de Girona,
 • Diumenge, 25 de març, 11 h.

  Pinta un retaule amb pigments naturals. Taller familiar

  Veure imatge de Pinta un retaule amb pigments naturals. Taller familiar (nova finestra)
  L’Hospitalet té un retaule important del seu patró, sant Roc, exposat a L’Harmonia. Us proposem descobrir aquest retaule i la seva història i us facilitarem els elements necessaris perquè els vostres fills puguin pintar el seu propi retaule de sant Roc amb pigments naturals.
 • Diumenge, 29 d'abril, 11 h.

  Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d’orientació. Taller familiar

  Veure imatge de Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d’orientació. Taller familiar (nova finestra)
  Els nostres fills i filles tenen la possibilitat de jugar en aquests jardins però, quines obres d’art s’amaguen aquí? Qui vivia al seu palauet? I a la caseta del costat? Què es conreava en aquestes terres? Quines flors tenien en aquests jardins? A partir d’una sèrie de pistes i coordenades, les famílies anireu descobrint els misteris que s’amaguen en aquest indret.
 • Diumenge, 27 de maig, 11 h.

  “Crea el teu bestiari romànic”. Taller familiar

  Veure imatge de “Crea el teu bestiari romànic”. Taller familiar (nova finestra)
  Descobrirem com era la concepció del món en l’època medieval a través del muntatge del Tapís de la creació. Tot jugant amb el bestiari medieval, aprendrem el significat que tenien els animals, tant fantàstics com reals, en aquell món.
 • Dijous, 31 de maig, 19:00 h.

  Devocions pintades. Les taules del Museu de l’Hospitalet procedents de l’Església Parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida (finals del segle XVI – primera meitat del segle XVII)

  Presentació recerca Beques L’Hospitalet 2016
  Veure imatge de Devocions pintades. Les taules del Museu de l’Hospitalet procedents de l’Església Parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida (finals del segle XVI – primera meitat del segle XVII) (nova finestra)
  A càrrec d'Irene Abril Vilamala, doctora per la UAB i autora de l'estudi d'aproximació al continent i contingut; sobre l’esglèsia parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida i els retaules del s. XVI. Context històric de la creació artística, anàlisi dels conjunts iconogràfics, estilístics i possible advocació.
 • Diumenge, 24 de juny, 11 h.

  Descobreix la vila vella amb una gimcana. Taller familiar

  Veure imatge de Descobreix la vila vella amb una gimcana. Taller familiar (nova finestra)
  El centre antic de la ciutat ens possibilita descobrir com vivien els nostres avantpassats. Passejant pels seus carrers haurem de descobrir secrets que amaguen els seus edificis.
 • Diumenge, 15 de juliol, 11 h.

  La Medusa i la seva llegenda. Taller familiar

  Veure imatge de La Medusa i la seva llegenda. Taller familiar (nova finestra)
  La ciutat de L’Hospitalet té un lligam important amb la Medusa. Us proposem una activitat relacionada amb la mitologia en què, a partir de l’explicació d’un conte i amb material atractiu, anireu descobrint diferents personatges mitològics. L’activitat acabarà amb una part pràctica relacionada amb la Medusa.
 • Diumenge, 30 de setembre, 11 h.

  Desxifra jeroglífics com els egipcis. Taller familiar

  Veure imatge de Desxifra jeroglífics com els egipcis. Taller familiar (nova finestra)
  A través de maquetes i d’il·lustracions, descobrirem com era la vida a l’antic Egipte. Posteriorment aprendrem a interpretar l’alfabet egipci i a escriure jeroglífics amb càlams i sobre papir.
 • Diumenge, 7 d'octubre, 11 h.

  Com vivien i a què jugaven els infants del 1714. Taller familiar

  Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els infants del 1714. Taller familiar (nova finestra)
  Al llarg de la història, tots els infants han viscut de la mateixa manera? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al Museu per tal de descobrir a què jugaven els nens i les nenes que vivien a L’Hospitalet al segle XVIII.
 • Diumenge, 25 de novembre, 11 h.

  Andy Warhol. L’artista. Taller familiar

  Veure imatge de Andy Warhol. L’artista. Taller familiar (nova finestra)
  Andy Warhol il·lustrador nord-americà que es va endinsar en el món de la imatge a través del dibuix, el cinema, la fotografia i l’escultura, entre d’altres, i sempre reproduint imatges que formen part de l’imaginari col·lectiu.  Us proposem un taller en què explicarem la seva vida a partir d’un conte, podreu aprofundir en la seva obra a partir d’un joc de memòria i acabareu fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • des del 29 de setembre

  Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet

  Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • des del 26 de març

  L'Hospitalet: un indret, una història

  Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • des del 26 de gener

  L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX

  Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.

notícies

 • 08/02/2018

  El Museu de L'Hospitalet presta una obra de Joan Miró per a una exposició a l'IVAM  

  Veure imatge de L'enfance d'Ubu de Joan Miró (1953) (nova finestra)
  El Museu de L'Hospitalet ha prestat L'enfance d'Ubu per a l'exposició "Joan Miró, ordre i desordre" de l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern). El quadre pertany al fons d'art de la ciutat i és una de les tres obres de l'autor de les quals disposa L'Hospitalet.
 • 18/01/2018

  “La peça del mes” al Museu de l’Hospitalet

  Veure imatge de “La peça del mes” al Museu de l’Hospitalet (nova finestra)
  El MuseuLH acull uns fons i col·leccions molt diverses: des de fons etnogràfics i històrics, amb peces provinents de la cultura popular tradicional, del món rural i del magnífic llegat tecnològic de la industrialització a la nostra ciutat, passant per una col·lecció de retaules religiosos d’art renaixentista, i produccions artístiques del segle XX.
 • 08/01/2018

  Esteve Mulero Guinart i Manuela Cabezas Ramírez guanyen la 32a edició de les Beques de L’H

  Veure imatge de Esteve Mulero Guinart i Manuela Cabezas Ramírez guanyen la 32a edició de les Beques de L’H (nova finestra)
  Esteve Mulero Guinart i Manuela Cabezas Ramírez  seran els encarregats d’investigar al voltant dels temes proposats en la 32a  edició de les Beques L’Hospitalet per a llicenciats universitaris convocades per l’Ajuntament. La recerca se centrarà en la història del teatre a l’Hospitalet i la història de les eleccions municipals existents des dels seus inicis fins a la Guerra Civil a la ciutat. Les beques tenen una dotació de 3.000 euros cadascuna.
 • 29/12/2017

  ¡Dentro vídeo! Resum gràfic d’activitats del 2017

  Veure imatge de ¡Dentro vídeo! Resum gràfic d’activitats del 2017 (nova finestra)
  Selecció d’imatges i documents, a mode de pinzellada, de les activitats que s’han dut a terme al llarg del 2017.
 • 20/11/2017

  Mapping a L'Harmonia

  Veure imatge de Videomapping a L'Harmonia- Museu de l'Hospitalet (nova finestra)
  L’Harmonia va estar l’edifici subjecte del Videomapping del passat 14 de noviembre. Un espectacle d’arts visual on l’arquitectura i l’urbanisme de l’Hospitalet es fusionen amb la creació i la innovació tecnològica.
 • 22/09/2017

  El Museu en imatges. Un passeig per les seves instal·lacions

  Veure imatge de El Museu en imatges. Un passeig per les seves instal·lacions (nova finestra)
  Us convidem a conèixer el Museu de l'Hospitalet, els seus edificis patrimonials i el carrer del Xipreret, al nucli antic de la ciutat. 

  Amb una picada d’ull la Medusa us convida a visitar el Museu i participar a les activitats que s’hi organitzen. Fem #PatrimoniLH, fem #HistoriaLH, fem #MemoriaLH. Fem #CulturaLH.
 • 02/11/2016

  El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones

  Veure imatge de El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones (nova finestra)
  L’exposició permanent “L’Hospitalet: un indret una història” ha estat adaptada per als més petits i l’exposició “Color, forma i volum”  permet fer una visita adaptada per a discapacitats sensorials. També es realitza un programa de visites guiades per a persones amb discapacitat cognitiva, com els malalts d’Alzheimer.
 • 27/09/2016

  Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura.

  Veure imatge de Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura. (nova finestra)
  El Museu de l’Hospitalet i l’escola Busquets i Punset, treballaran el coneixement de l’art i patrimoni de la ciutat. El tàndem proposa reforçar la participació dels estudiants de l’Escola Busquets i Punset en activitats de coneixement de la història i patrimoni de la ciutat, així com en l’exploració de noves tècniques artístiques des dels nivells educatius inicials. 
 • 05/03/2014

  Apps Patrimoni L’Hospitalet

  Veure imatge de QR Android apps Patrimoni LH (nova finestra)
  L’aplicació permet accedir al llistat actualitzat dels elements patrimonials (catàleg d’edificis i d’altres elements singulars, històrics i moderns de la ciutat) amb la informació bàsica, i a una fitxa específica de cadascun dels elements en què s’afegeix informació ampliada (gràfica i escrita) i el plànol concret de la seva ubicació a la ciutat. També es pot accedir al mapa general de la ciutat amb la posició de cadascun dels elements patrimonials, cosa que en facilita la localització i la distribució territorial.

  Apps Patrimoni L'Hospitalet.
 • 23/10/2013

  Testimonis hospitalencs de la lluita antifranquista

  Veure imatge de Associació El Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifanquista (nova finestra)
  Les entrevistes enregistrades i editades per El Pont de la Llibertat-L’Hospitalet Antifranquista resten disponibles a la consulta al Canal Yotutube del Museu de l’Hospitalet, amb la intenció de pal•liar la desaparició de l’entitat i de la seva pàgina web.
   
 • 06/06/2013

  Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Hospitalet

  Veure imatge de Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Hospitalet disposa d’un important número de construccions de gran valor històric, arquitectònic i simbòlic. Les primeres edificacions que es conserven són d’època medieval.

  Per preservar aquest patrimoni l’Ajuntament aprovà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA), que estableix els graus de protecció i els procediments per a intervenir sobre un conjunt de 110 elements arquitectònics (edificis, conjunts d’edificis o d’altres construccions com poden ser ponts, fonts, aqüeductes, etc.).

  Inici / Publicacions / Altres.
 • 22/05/2013

  La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització

  Veure imatge de La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització (nova finestra)
  L’inventari de la col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet està en un procés digitalització i una bona mostra ja es pot consultar a la pàgina web de Museus en línia on es pot trobar una selecció dels objectes que conserven els museus catalans.
 • 18/04/2013

  Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental

  Veure imatge de Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental (nova finestra)
  Es posa a l’abast del públic general l’accés als treballs de recerca que han estat realitzats amb el suport del programa “Beques de l’Hospitalet” així com també aquells estudis i publicacions relacionats amb el patrimoni cultural de la ciutat. Les noves tecnologies faciliten la publicació i socialització dels treballs realitzats pels estudiosos i investigadors de l’àmbit local.

  Inici / Publicacions / Altres
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet