agenda

 • del 3 de febrer al 2 d'abril

  Ceci n'est pas un teler

  Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de l'Hospitalet
  Veure imatge de Ceci n'est pas un teler (nova finestra)
  Mostra de la reinterpretació que diferents artistes internacionals han fet d’una de les peces més emblemàtiques del fons del Museu: el teler de l’antiga fàbrica Can Vilumara. Tercera edició  de la col·laboració entre el Museu i el TPK en el marc de la proposta Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L’Hospitalet,
 • Diumenge, 26 de març, 11 h

  Pinta un retaule amb pigments naturals

  Tallers familiars
  Veure imatge de Pinta un retaule amb pigments naturals (nova finestra)
  L’Hospitalet  té un important retaule del seu patró, Sant Roc exposat a l’Harmonia. Us proposem descobrir aquest retaule, la seva història i facilitar els elements necessaris perquè els infants puguin pintar el seu propi retaule de Sant Roc amb pigments naturals. Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens a partir de 5 anys, acompanyats d'un adult.
 • Diumenge, 23 d'abril, 11:00 h.

  Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d'orientació

  Tallers familiars
  Veure imatge de Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d'orientació (nova finestra)
  Els nostres fills tenen la possibilitat de jugar en aquests jardins, però quines obres d’art s’amaguen aquí?, qui vivia en el seus palauet?, i a la caseta del costat? Què es conreava en aquestes terres? O quines flors tenien en aquests jardins? A partir d’una sèrie de pistes i coordinades, les famílies anireu descobrint els misteris que s’amaguen en aquest indret.

  Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens a partir de 5 anys, acompanyats d'un adult amb inscripció prèvia al telèfon 93 403 61 10 i també a cultura.museu@l-h.cat
 • Diumenge, 28 de maig, 11:00 h.

  Juga com els teus besavis

  Tallers familiars
  Veure imatge de Juga com els teus besavis (nova finestra)
  Els jocs al llarg de la història han canviat molt. Ara ja no juguem al carrer sinó dins de casa i molt sovint davant d’una pantalla. Us proposem que descobriu al costat dels vostres infants els jocs tradicionals de principis del segle XX.

  Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens a partir de 5 anys, acompanyats d'un adult amb inscripció prèvia al telèfon 93 403 61 10 i també a cultura.museu@l-h.cat
 • Diumenge, 25 de juny, 11:00 h.

  Descobreix la vila vella amb una gimcana

  Tallers familiars
  Veure imatge de Descobreix la vila vella amb una gimcana (nova finestra)
  El centre antic de la ciutat ens possibilita de descobrir com vivien els nostres avantpassats. Passejant pels seus carrers haurem de descobrir secrets que s’amaguen en els seus edificis.

  Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens a partir de 5 anys, acompanyats d'un adult amb inscripció prèvia al telèfon 93 403 61 10 i també a cultura.museu@l-h.cat
 • des del 26 de març

  L'Hospitalet: un indret, una història

  Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història. Exposició permament (nova finestra)
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • del 12 de febrer de 2011 al 30 de juny de 2017

  L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del s. XX.

  Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del s. XX. (nova finestra)
  L’exposició vol retre homenatge a les dones i als homes que van contribuir en fer de L’Hospitalet una ciutat viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però especialment als que van lluitar per la democràcia i sacrificaren la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista
 • des del 24 d'abril

  Un Museu també per als infants

  Veure imatge de Un Museu també per als infants (nova finestra)
  Presentació del treball d’adaptació de l’exposició permanent a partir de les propostes realitzades pels nens i nenes de primària de la ciutat, com ara la inclusió del textos i altres elements explicatius, un fulletó amb propostes didàctiques i altres sorpreses.

notícies

 • 30/01/2017

  Nou butlletí de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet

  Veure imatge de Nou butlletí de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Arxiu Municipal de l’Hospitalet ha publicat el seu primer butlletí electrònic "Vet aquí l'Arxiu" on es convida a fer “un cop d’ull al passat” de l’Hospitalet a través dels seus documents.
 • 17/01/2017

  Una família resol la desaparició d'un jove durant la Guerra Civil

  Veure imatge de Una família resol la desaparició d'un jove durant la Guerra Civil (nova finestra)
  Aquesta és la història del jove Leandre Saura Castejón, que durant la Guerra Civil es va presentar voluntari d’amagat de la família, amb 17 anys, i se’n va anar al front sense acomiadar-se’n. Mai més el van tornar a veure ni es van tenir notícies d’ell. Ara, els familiars han trobat la resposta.
 • 02/01/2017

  Irene Abril i Miquel Carandell guanyen la 31a edició de les Beques L’H

  Veure imatge de Irene Abril i Miquel Carandell guanyen la 31a edició de les Beques L’H (nova finestra)
  Irene Abril i Miquel Carandell seran els encarregats d’investigar al voltant dels temes proposats en la 31 edició de les Beques L’Hospitalet per a llicenciats universitaris convocades per l’Ajuntament. La recerca se centrarà en els retaules del Museu de L’Hospitalet i la història de la sanitat pública a la ciutat. Les beques tenen una dotació de 3.000 euros cadascuna.
 • 21/12/2016

  Canvi del número de telèfon del Museu de l’Hospitalet

  Veure imatge de Nou número de telèfon del MLH : 93 403 61 10 (nova finestra)
  El Museu de L’Hospitalet canvia de número de telèfon. A partir d’ara poden contactar amb nosaltres al número següent: 
  T. 93 403 61 10
  Properament es procedirà a l'actualització de les plantilles i formularis digitals de la nostra pàgina web. Disculpeu les molèsties.
 • 15/12/2016

  Nou espai del MuseuLH a les xarxes socials

  Veure imatge de Nou espai del MuseuLH a les xarxes socials (nova finestra)
  Nou espai del MuseuLH a les xarxes social a la plataforma ISSUU on es troben els documents de divulgació de les activitats : llibrets, catàlegs, fulletons, punts de llibre …
 • 02/11/2016

  El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones

  Veure imatge de El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones (nova finestra)
  L’exposició permanent “L’Hospitalet: un indret una història” ha estat adaptada per als més petits i l’exposició “Color, forma i volum”  permet fer una visita adaptada per a discapacitats sensorials. També es realitza un programa de visites guiades per a persones amb discapacitat cognitiva, com els malalts d’Alzheimer.
 • 02/11/2016

  Celebrats els actes commemoratius del Dia de la Memòria Democràtica a L’Hospitalet

  Veure imatge de Celebrats els actes commemoratius del Dia de la Memòria Democràtica a L’Hospitalet (nova finestra)
  Amb la celebració del Dia de la Memòria Democràtica a L’Hospitalet la ciutat vol renovar els missatges d’homenatge i reconeixement  als homes i dones  que, durant el període  comprés entre la 2a República a la fi del règim franquista,  es van significar amb els valors de la democràcia, la llibertat, la pau i la justícia social; als veïns i veïnes de L’Hospitalet que amb la seva aportació van aconseguir espais de llibertat i construir una nova ciutadania.
 • 27/09/2016

  Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura.

  Veure imatge de Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura. (nova finestra)
  El Museu de l’Hospitalet i l’escola Busquets i Punset, treballaran el coneixement de l’art i patrimoni de la ciutat. El tàndem proposa reforçar la participació dels estudiants de l’Escola Busquets i Punset en activitats de coneixement de la història i patrimoni de la ciutat, així com en l’exploració de noves tècniques artístiques des dels nivells educatius inicials. 
 • 22/09/2016

  Una mirada hàptica al Museu de L’Hospitalet. Forma, color i volum

  Veure imatge de Una mirada hàptica al Museu de L’Hospitalet. Forma, color i volum (nova finestra)
  Els continguts de l’exposició estan vinculats mitjançant codis QR, al canal de youtube "La Mirada Tàctil", on trobem, els vídeos, en locució amb la llengua de signes, amb subtítols.
 • 20/09/2016

  El Museu inicia un programa de visites guiades adreçades a malalts d’Alzheimer, familiars i persones cuidadores

  Veure imatge de El Museu inicia un programa de visites guiades adreçades a malalts d’Alzheimer, familiars i persones cuidadores (nova finestra)
  El Museu de L’Hospitalet posa en marxa un servei de visites guiades adreçades a malalts d’Alzheimer, familiars i cuidadors/res. Aquesta iniciativa es fa en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), els Serveis Socials de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Santa Eulàlia. La primera visita tindrà lloc el 21 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de l’Alzheimer.
 • 08/07/2016

  La nova exposició de l’Harmonia reflexiona sobre la planificació urbanística de L’Hospitalet en els darrers 150 anys.

  Veure imatge de La nova exposició de l’Harmonia reflexiona sobre la planificació urbanística de L’Hospitalet en els darrers 150 anys. (nova finestra)
  L’Harmonia acull l’exposició “150 anys de plans urbanístics a L’Hospitalet”, organitzada pel Museu de L’Hospitalet i el Centre d’Estudis, una mostra que explica el procés de construcció de la ciutat des de fa més d’un segle, quan es va aprovar la primera Llei d’eixamples urbans, que va donar pas al primer Pla urbanístic de L’Hospitalet. 
 • 05/07/2016

  Una mirada tàctil a l’exposició “Color, forma i volum” de l’Harmonia

  Veure imatge de Una mirada tàctil a l’exposició “Color, forma i volum” de l’Harmonia (nova finestra)
  El Museu de L’Hospitalet s’ha integrat en el projecte “La mirada tàctil”, que ha posat en marxa l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat cultural a tota la població. A partir d’ara, l’exposició “Color, forma i volum” de l’Harmonia disposa d’un espai multisensorial amb llibrets destinats a facilitar la visita a les persones amb discapacitat visual, ceguesa o sordmudesa.
 • 05/03/2014

  Apps Patrimoni L’Hospitalet

  Veure imatge de QR Android apps Patrimoni LH (nova finestra)
  L’aplicació permet accedir al llistat actualitzat dels elements patrimonials (catàleg d’edificis i d’altres elements singulars, històrics i moderns de la ciutat) amb la informació bàsica, i a una fitxa específica de cadascun dels elements en què s’afegeix informació ampliada (gràfica i escrita) i el plànol concret de la seva ubicació a la ciutat. També es pot accedir al mapa general de la ciutat amb la posició de cadascun dels elements patrimonials, cosa que en facilita la localització i la distribució territorial.

  Apps Patrimoni L'Hospitalet.
 • 23/10/2013

  Testimonis hospitalencs de la lluita antifranquista

  Veure imatge de Associació El Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifanquista (nova finestra)
  Les entrevistes enregistrades i editades per El Pont de la Llibertat-L’Hospitalet Antifranquista resten disponibles a la consulta al Canal Yotutube del Museu de l’Hospitalet, amb la intenció de pal•liar la desaparició de l’entitat i de la seva pàgina web.
   
 • 06/06/2013

  Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Hospitalet

  Veure imatge de Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Hospitalet disposa d’un important número de construccions de gran valor històric, arquitectònic i simbòlic. Les primeres edificacions que es conserven són d’època medieval.

  Per preservar aquest patrimoni l’Ajuntament aprovà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA), que estableix els graus de protecció i els procediments per a intervenir sobre un conjunt de 110 elements arquitectònics (edificis, conjunts d’edificis o d’altres construccions com poden ser ponts, fonts, aqüeductes, etc.).

  Inici / Publicacions / Altres.
 • 22/05/2013

  La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització

  Veure imatge de La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització (nova finestra)
  L’inventari de la col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet està en un procés digitalització i una bona mostra ja es pot consultar a la pàgina web de Museus en línia on es pot trobar una selecció dels objectes que conserven els museus catalans.
 • 18/04/2013

  Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental

  Veure imatge de Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental (nova finestra)
  Es posa a l’abast del públic general l’accés als treballs de recerca que han estat realitzats amb el suport del programa “Beques de l’Hospitalet” així com també aquells estudis i publicacions relacionats amb el patrimoni cultural de la ciutat. Les noves tecnologies faciliten la publicació i socialització dels treballs realitzats pels estudiosos i investigadors de l’àmbit local.

  Inici / Publicacions / Altres
 • 08/02/2012

  CAN RIERA - ESPAI DE MEMÒRIA DE L'HOSPITALET

  Veure imatge de Can Riera-Espai de Memòria de l'Hospitalet (nova finestra)
  Can Riera, una masia del segle XVII rehabilitada per l’Ajuntament el 2009 i situada a la Riera de l’Escorxador cantonada carrer Xipreret, és l’equipament especialitzat en la memòria democràtica de la ciutat i la contribució hospitalenca a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de la Generalitat, que impulsa el Memorial Democràtic,
  institució adscrita al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

  Consisteix en un centre d‘interpretació, de documentació, de consulta i de recursos pedagògics, concebut per donar a conèixer el període històric de la nostra ciutat que va de la II República a la transició democràtica, i molt especialment, la participació de l’Hospitalet en la lluita antifranquista, amb una especialització en el tardofranquisme i la transició.

  Can Riera. Espai de Memòria de l’Hospitalet
  Adreça: Riera de l’Escorxador, 17 (cantonada Xipreret). 08901- L’Hospitalet
  Tel: 93.4032997
  cultura.memoria@l-h.cat
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet