agenda

notícies

  • 14/03/2024

    Ens ha deixat José Quesada Herrerias, testimoni de la deportació als camps nazis.

    Veure imatge de © Museu de L'Hospitalet, 2023. (nova finestra)

    Ens assabentem amb tristor de la pèrdua d’en José Quesada Herrerías, nascut l'any 1928. Va ser testimoni de la deportació dels exiliats republicans espanyols als camps de concentració nazis. Viatjà amb la seva família, l’agost de 1940, en el comboi d'Angulema fins a Mauthausen, on es quedaren el seu pare Ciriaco i el seu germà Fèlix.

  • 12/03/2024

    Donació de dibuixos de l'artista Jordi Batlle

    Veure imatge de  © Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2024. (nova finestra)

    El passat dilluns 5 de febrer el Museu de L'Hospitalet va rebre una donació de dibuixos de l'artista Jordi Batlle i Caralt on es mostren algunes de les masies que hi havia a l'Hospitalet de Llobregat l'any 1970.

  • 11/03/2024

    Mor l’artista hospitalenc Héctor Cesena

    Al·legoria de l'Agricultura i la Indústria. Foto BIM-1972Veure imatge de Mor l’artista hospitalenc Héctor Cesena (nova finestra)

    El passat dissabte 9 de març va morir a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat l'escultor Hèctor Cesena veí del barri de Santa Eulàlia a l'edat de 94 anys. Artista autodidacta d'arrels italianes, Cesena va dedicar tota la seva vida a les Belles Arts i concretament a l'escultura, treballant en el seu taller particular. També va dedicar 16 anys de la seva vida a la docència a l'escola Massana d'Art i Disseny de Barcelona, treballant com a professor d'escultura.

    Des del Museu de L'Hospitalet volem traslladar el nostre condol als familiars i amics d'Hèctor Cesena. Descansi en pau.

  • 07/03/2024

    'L'Hospitalet de Llobregat. Una nova manera d'aprendre i ensenyar' s'adapta al llenguatge de signes

    Veure imatge de : © Frederic Ballell (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), L'Hospitalet, 2024. (nova finestra)

    "L'exposició 'L'Hospitalet de Llobregat. Una nova manera d'aprendre i ensenyar” s'adapta al llenguatge de signes amb el suport del programa 'La Mirada Tàctil' de la Diputació de Barcelona.

  • 16/02/2024

    Nous tallers i activitats escolars

    Veure imatge de © Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2024. (nova finestra)

    El Museu de l'Hospitalet presenta noves propostes educatives per al segon semestre del curs 2023-2024 dissenyades per a escoles, AMPAS, i esplais.
    Amb l'objectiu de fomentar el coneixement i la comprensió de la història local, s’ofereixen una àmplia gamma d'activitats de coneixements genèrics i específics relacionats amb la ciutat de L’Hospitalet.

  • 12/02/2024

    Itineraris virtuals de les exposicions

    Veure imatge de ©de la fotografia Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2024 (nova finestra)

    Aquest mes de febrer, el Museu de l’Hospitalet i Torre Barrina uneixen esforços per dur a terme un projecte de digitalització de l'exposició permanent "L'Hospitalet: un Indret, una història". Aquesta col·laboració té com a objectiu ampliar l'accessibilitat de l'exposició més enllà de les instal·lacions físiques del Museu.

  • 07/02/2024

    Rebuda de la insígnia de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

    Veure imatge de © De la imatge: Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2024 (nova finestra)

    Aquesta setmana s’ha instal·lat a la seu de Casa Espanya el logotip de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (xMHCat) de la qual el Museu de L’Hospitalet en forma part.

    Aquesta xarxa, creada l’any 2010, està formada per equipaments museístics i monumentals d’arreu del país que comparteixen un interès museogràfic, científic o territorial per la història.

    El seu objectiu és generar una narració coherent i global de la història de Catalunya i establir sinergies que permetin coordinar polítiques de difusió, conservació i dinamització cultural del patrimoni històric.

  • 17/01/2024

    Resolució de les Beques L'Hospitalet 2023 (38a edició)

    Veure imatge de Resolució de les Beques L'Hospitalet 2023 (38a edició) (nova finestra)

    Cada any l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través del Museu atorga dues beques de recerca per promoure l’estudi de la ciutat en el camp de les ciències socials. El jurat de l'edició de 2023 de les beques L’Hospitalet ha decidit que els dos projectes seleccionats siguin:

    • La Bomba: història d'un barri de barraques. De Joan Roge Gonce.
    • La torre del cap del riu: una estructura defensiva al paisatge de l'Hospitalet. D’Alfredo Chamorro Esteban.

    Selecció de projectes en reserva:

    • Estudi de la vulnerabilitat urbana al municipi de l’Hospitalet. D’Ana Romero Fernández.
    • Mestres de la II República a l'Hospitalet. D’Eva Comas Arnal.

    L’enhorabona a totes les persones seleccionades i l'agraïment a les participants.

  • 20/10/2023

    Picasso a la retina d'Antoni Clavé

    Veure imatge de Picasso a la retina d'Antoni Clavé (nova finestra)

    En la commemoració dels 50 anys de la mort de Pablo Picasso, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac realitza l’exposició “Picasso a la retina. Retrats d’artistes catalans” que, mostra com l’artista esdevé objecte a través de la mirada d’artistes catalans com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ricard Canals o Antoni Clavé, entre d’altres.

    El Museu de l’Hospitalet de Llobregat ha participat en l’exposició cedint la peça A.I.S.U., una litografia d’Antoni Clavé dedicada que, juntament amb la resta d’obres, ens permetrà conèixer de més a prop la figura de l’artista malagueny.

  • 06/10/2023

    Donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle

    Veure imatge de © De la fotografia: Guillem FH (ArtWork Photo); © de les obres: els seus autors, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)

    La donació feta recentment al Museu de l’Hospitalet pel crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques, Daniel Giralt-Miracle ha permès dur a terme l’exposició “Papers treballats” al Centre Cultural Tecla Sala, en la que s’ha fet un recull i selecció de diversos gravats que volen ser testimonis del context artístic català des dels anys 60 fins a la primera dècada dels anys 2000.

  • 08/02/2023

    El Museu de L’Hospitalet estrena nou portal per a consultar el Fons d’art que custodia, conserva, estudia i difon. 

    Veure imatge de © De la imatge: Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)

    El Museu de L’Hospitalet estrena nou portal per a consultar el fons d’art que custodia, conserva, estudia i difon. A través del web museulhfons.cat es podran consultar les més de 5.000 peces pertanyents a les col·leccions de la ciutat. El catàleg s’anirà ampliant mensualment.

    Entre d’altres, es podran consultar l’extensa pinacoteca del museu, el fons escultòric de petit format, les obres en paper d’Estampa Popular, la nova donació feta per Daniel Giralt-Miracle, composta per més de 400 gravats de diferents autors materials, i el nou fons d’art urbà que s’està creant a través de les donacions dels muralistes que han fet intervencions a L’Hospitalet.

  • 31/01/2022

    Conservació i restauració. Memòries d'actuació

    Veure imatge de Conservació i restauració. Memòries d'actuació (nova finestra)

    Les actuacions de conservació i restauració són centrals en la gestió dels fons del Museu. Periòdicament es realitzen intervencions de restauració dutes a terme per especialistes, fonamentals per a la conservació, la difusió i exhibició del patrimoni material de l’Hospitalet.
    Les memòries de conservació i restauració es poden consultar en el repositori documental web del Museu,

  • 18/01/2018

    “La peça del mes” al Museu de L’Hospitalet

    Veure imatge de “La peça del mes” al Museu de L’Hospitalet  (nova finestra)

    El MuseuLH acull uns fons i col·leccions molt diverses: des de fons etnogràfics i històrics, amb peces provinents de la cultura popular tradicional, del món rural i del magnífic llegat tecnològic de la industrialització a la nostra ciutat, passant per una col·lecció de retaules religiosos d’art renaixentista, i produccions artístiques del segle XX.

  • 30/03/2022

    Política d'adquisicions del MdLH

    Veure imatge de Política d'adquisicions del MdLH (nova finestra)

    El Museu de L’Hospitalet (MdLH) conserva, gestiona i administra els fons patrimonials mobles de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat. 

    Un dels principals reptes del MdLH és de gestionar amb eficàcia i eficiència el fons i les col·leccions que disposen i en un futur crear un dipòsit amb  una política de conservació preventiva apropiada i visitable, que sigui obert per i a la ciutadania. 

  • 23/10/2013

    Testimonis hospitalencs de la lluita antifranquista

    Veure imatge de Associació El Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifanquista (nova finestra)

    Les entrevistes enregistrades i editades per El Pont de la Llibertat-L’Hospitalet Antifranquista resten disponibles a la consulta al Canal Yotutube del Museu de l’Hospitalet, amb la intenció de pal•liar la desaparició de l’entitat i de la seva pàgina web.
     

  • 06/06/2013

    Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Hospitalet

    Veure imatge de Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet (nova finestra)

    L’Hospitalet disposa d’un important número de construccions de gran valor històric, arquitectònic i simbòlic. Les primeres edificacions que es conserven són d’època medieval.

    Per preservar aquest patrimoni l’Ajuntament aprovà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA), que estableix els graus de protecció i els procediments per a intervenir sobre un conjunt de 110 elements arquitectònics (edificis, conjunts d’edificis o d’altres construccions com poden ser ponts, fonts, aqüeductes, etc.).

    Inici / Publicacions / Altres.

  • 18/04/2013

    Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental

    Veure imatge de Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental  (nova finestra)

    Es posa a l’abast del públic general l’accés als treballs de recerca que han estat realitzats amb el suport del programa “Beques de l’Hospitalet” així com també aquells estudis i publicacions relacionats amb el patrimoni cultural de la ciutat. Les noves tecnologies faciliten la publicació i socialització dels treballs realitzats pels estudiosos i investigadors de l’àmbit local.

    Inici / Publicacions / Altres

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal