agenda

 • del 18 de maig a l'1 d'octubre

  Les Brigades Internacionals a Castelldefels

  Veure imatge de Les Brigades Internacionals a Castelldefels (nova finestra)
  Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) les Brigades Internacionals van ser unes unitats militars compostes, principalment, per voluntaris estrangers que procedien de més de 50 països. Ens aproparem a uns fets transcendents de la nostra  història contemporània i alhora retrem un homenatge a aquests homes i dones d’arreu que ho varen sacrificar-ho tot per lluitar contra la lacra del feixisme.
 • Diumenge, 25 de juny, 11:00 h.

  Descobreix la vila vella amb una gimcana

  Tallers familiars
  Veure imatge de Descobreix la vila vella amb una gimcana (nova finestra)
  El centre antic de la ciutat ens possibilita de descobrir com vivien els nostres avantpassats. Passejant pels seus carrers haurem de descobrir secrets que s’amaguen en els seus edificis.

  Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens a partir de 5 anys, acompanyats d'un adult amb inscripció prèvia al telèfon 93 403 61 10 i també a cultura.museu@l-h.cat
 • Diumenge, 17 de setembre, 11:00 h.

  L'antic Egipte

  Tallers familiars
  Veure imatge de L'antic Egipte (nova finestra)
  Els antics egipcis desenvoluparen una cultura que ens crida molt l'atenció. Us proposem descobrir els misteris de la tomba de Tutankamon a partir d'una maqueta i d'apropar-nos a la seva escriptura tot practicant al com ells ho feien, amb papir i càlam.
 • Diumenge, 8 d'octubre, 11:00 h.

  Com vivien i a què jugaven els infants del 1714

  Tallers familiars
  Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els infants del 1714 (nova finestra)
  Tots els infants han viscut de la mateixa manera al llar de la història? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al museu per tal de descobrir a què jugaven els nens i nenes de l'Hospitalet del segle XVIII,
 • Diumenge, 19 de novembre, 11:00 h.

  Andy Warhol. L'artista

  Tallers familiars
  Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • des del 29 de setembre

  Color, forma... i volum

  Renovació exposició permanent
  Veure imatge de Color, forma... i volum (nova finestra)
  A les dinou taules renaixentistes i barroques presentades fins ara se sumen ara un conjunt d’onze elements arquitectònics i escultòrics provinents de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida de l'Hospitalet, enderrocada  l’any 1936.
 • des del 26 de març

  L'Hospitalet: un indret, una història

  Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història. Exposició permament (nova finestra)
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • del 12 de febrer de 2011 al 30 de juny de 2017

  L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del s. XX.

  Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del s. XX. (nova finestra)
  L’exposició vol retre homenatge a les dones i als homes que van contribuir en fer de L’Hospitalet una ciutat viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però especialment als que van lluitar per la democràcia i sacrificaren la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista
 • des del 24 d'abril

  Un Museu també per als infants

  Veure imatge de Un Museu també per als infants (nova finestra)
  Presentació del treball d’adaptació de l’exposició permanent a partir de les propostes realitzades pels nens i nenes de primària de la ciutat, com ara la inclusió del textos i altres elements explicatius, un fulletó amb propostes didàctiques i altres sorpreses.

notícies

 • 27/04/2017

  Irene Abril prepara la recerca sobre els retaules de Sta. Eulàlia de Mèrida

  Veure imatge de Irene Abril prepara la recerca sobre els retaules de Sta. Eulàlia de Mèrida (nova finestra)
  Irene Abril és l'encarregada d’investigar al voltant del tema proposat en la 31 edició de les Beques L’Hospitalet per a llicenciats universitaris convocades per l’Ajuntament, sobre els retaules de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida (s. XVI-XVII) exposats al Museu de L’Hospitalet.
 • 12/04/2017

  En línia el manual d’història de l’Hospitalet  

  Veure imatge de En línia el manual d’història de l’Hospitalet   (nova finestra)
  La “Història de l’Hospitalet: una síntesi del passat com a eina de futur” dirigida per J. Camós i C. Santacana i publicada  pel Centre d’Estudis de l’Hospitalet (1997) ja es pot consultar en línia a la pàgina web de l’entitat.
 • 04/04/2017

  Premis del II Concurs de còmics i dibuixos d’edificis històrics de Collblanc-La Torrassa

  Foto publicada per @Torrassa12CAVeure imatge de Premis del II Concurs de còmics i dibuixos d’edificis històrics de Collblanc-La Torrassa (nova finestra)
  El diumenge 2 d’abril es va celebrar l’acte de cloenda i lliurament de premis. El concurs és una iniciativa de la Coordinadora d’Ampas de Collblanc-La Torrassa.
 • 30/01/2017

  Nou butlletí de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet

  Veure imatge de Nou butlletí de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Arxiu Municipal de l’Hospitalet ha publicat el seu primer butlletí electrònic "Vet aquí l'Arxiu" on es convida a fer “un cop d’ull al passat” de l’Hospitalet a través dels seus documents.
 • 17/01/2017

  Una família resol la desaparició d'un jove durant la Guerra Civil

  Veure imatge de Una família resol la desaparició d'un jove durant la Guerra Civil (nova finestra)
  Aquesta és la història del jove Leandre Saura Castejón, que durant la Guerra Civil es va presentar voluntari d’amagat de la família, amb 17 anys, i se’n va anar al front sense acomiadar-se’n. Mai més el van tornar a veure ni es van tenir notícies d’ell. Ara, els familiars han trobat la resposta.
 • 02/01/2017

  Irene Abril i Miquel Carandell guanyen la 31a edició de les Beques L’H

  Veure imatge de Irene Abril i Miquel Carandell guanyen la 31a edició de les Beques L’H (nova finestra)
  Irene Abril i Miquel Carandell seran els encarregats d’investigar al voltant dels temes proposats en la 31 edició de les Beques L’Hospitalet per a llicenciats universitaris convocades per l’Ajuntament. La recerca se centrarà en els retaules del Museu de L’Hospitalet i la història de la sanitat pública a la ciutat. Les beques tenen una dotació de 3.000 euros cadascuna.
 • 02/11/2016

  El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones

  Veure imatge de El Museu fa més accessible les seves instal·lacions a major nombre de persones (nova finestra)
  L’exposició permanent “L’Hospitalet: un indret una història” ha estat adaptada per als més petits i l’exposició “Color, forma i volum”  permet fer una visita adaptada per a discapacitats sensorials. També es realitza un programa de visites guiades per a persones amb discapacitat cognitiva, com els malalts d’Alzheimer.
 • 27/09/2016

  Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura.

  Veure imatge de Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura. (nova finestra)
  El Museu de l’Hospitalet i l’escola Busquets i Punset, treballaran el coneixement de l’art i patrimoni de la ciutat. El tàndem proposa reforçar la participació dels estudiants de l’Escola Busquets i Punset en activitats de coneixement de la història i patrimoni de la ciutat, així com en l’exploració de noves tècniques artístiques des dels nivells educatius inicials. 
 • 05/03/2014

  Apps Patrimoni L’Hospitalet

  Veure imatge de QR Android apps Patrimoni LH (nova finestra)
  L’aplicació permet accedir al llistat actualitzat dels elements patrimonials (catàleg d’edificis i d’altres elements singulars, històrics i moderns de la ciutat) amb la informació bàsica, i a una fitxa específica de cadascun dels elements en què s’afegeix informació ampliada (gràfica i escrita) i el plànol concret de la seva ubicació a la ciutat. També es pot accedir al mapa general de la ciutat amb la posició de cadascun dels elements patrimonials, cosa que en facilita la localització i la distribució territorial.

  Apps Patrimoni L'Hospitalet.
 • 23/10/2013

  Testimonis hospitalencs de la lluita antifranquista

  Veure imatge de Associació El Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifanquista (nova finestra)
  Les entrevistes enregistrades i editades per El Pont de la Llibertat-L’Hospitalet Antifranquista resten disponibles a la consulta al Canal Yotutube del Museu de l’Hospitalet, amb la intenció de pal•liar la desaparició de l’entitat i de la seva pàgina web.
   
 • 06/06/2013

  Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Hospitalet

  Veure imatge de Edificis catalogats i Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet (nova finestra)
  L’Hospitalet disposa d’un important número de construccions de gran valor històric, arquitectònic i simbòlic. Les primeres edificacions que es conserven són d’època medieval.

  Per preservar aquest patrimoni l’Ajuntament aprovà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA), que estableix els graus de protecció i els procediments per a intervenir sobre un conjunt de 110 elements arquitectònics (edificis, conjunts d’edificis o d’altres construccions com poden ser ponts, fonts, aqüeductes, etc.).

  Inici / Publicacions / Altres.
 • 22/05/2013

  La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització

  Veure imatge de La col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet en procés digitalització (nova finestra)
  L’inventari de la col•lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet està en un procés digitalització i una bona mostra ja es pot consultar a la pàgina web de Museus en línia on es pot trobar una selecció dels objectes que conserven els museus catalans.
 • 18/04/2013

  Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental

  Veure imatge de Investigacions i estudis sobre l'Hospitalet al repositori documental (nova finestra)
  Es posa a l’abast del públic general l’accés als treballs de recerca que han estat realitzats amb el suport del programa “Beques de l’Hospitalet” així com també aquells estudis i publicacions relacionats amb el patrimoni cultural de la ciutat. Les noves tecnologies faciliten la publicació i socialització dels treballs realitzats pels estudiosos i investigadors de l’àmbit local.

  Inici / Publicacions / Altres
 • 08/02/2012

  CAN RIERA - ESPAI DE MEMÒRIA DE L'HOSPITALET

  Veure imatge de Can Riera-Espai de Memòria de l'Hospitalet (nova finestra)
  Can Riera, una masia del segle XVII rehabilitada per l’Ajuntament el 2009 i situada a la Riera de l’Escorxador cantonada carrer Xipreret, és l’equipament especialitzat en la memòria democràtica de la ciutat i la contribució hospitalenca a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de la Generalitat, que impulsa el Memorial Democràtic,
  institució adscrita al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

  Consisteix en un centre d‘interpretació, de documentació, de consulta i de recursos pedagògics, concebut per donar a conèixer el període històric de la nostra ciutat que va de la II República a la transició democràtica, i molt especialment, la participació de l’Hospitalet en la lluita antifranquista, amb una especialització en el tardofranquisme i la transició.

  Can Riera. Espai de Memòria de l’Hospitalet
  Adreça: Riera de l’Escorxador, 17 (cantonada Xipreret). 08901- L’Hospitalet
  Tel: 93.4032997
  cultura.memoria@l-h.cat
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet