Fons d'Art
Estic a:
  1. Inici
  2. Fons

Fons

Taller de restauracióVeure imatge de Taller de restauració (nova finestra)

El Museu de L’Hospitalet (MdLH) té la missió de conservar, gestionar i administrar el fons patrimonial moble de l’Hospitalet de Llobregat. Els béns mobles són aquells objectes del patrimoni cultural fruit de la creació humana, que tenen cert valor històric, arqueològic, artístic, científic o tècnic i que es poden moure, que es poden traslladar.

Per consultar en línia el fons i les col·leccions del museu de l’Hospitalet cliqueu l’enllaç:  MUSEULHFONS.CAT

Els àmbits en què es divideixen el fons del Museu de L’Hospitalet són molt diversos: des de fons etnogràfics i històrics - amb peces provinents de la cultura popular tradicional, del món rural i del magnífic llegat tecnològic de la industrialització a la nostra ciutat-, passant per una col·lecció de retaules religiosos d’art renaixentista, i produccions artístiques del segle XX que donen forma a un important fons d’art contemporani.

El fons patrimonial del Museu s’ha donat a conèixer al públic mitjançant l’organització d’exposicions de temàtiques diverses, a fi de difondre d’una manera didàctica i propera el patrimoni local, del qual tot el poble hospitalenc n'és hereu. A més a més, es practica una acció continuada de restauració de les obres del fons, seguint tres àmbits d’intervenció:

  • Retaules religiosos
  • Fons d’art contemporani
  • L’obra sobre paper de la col·lecció d’art.

Una part de l’inventari de la col·lecció d’objectes del Museu de l’Hospitalet  també es pot consultar a Museus en línia on es pot trobar una selecció dels objectes que conserven els museus calatans.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal