Exposicions
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
del dimecres 1 de desembre de 2021 al diumenge 9 de gener de 2022

29a Mostra Pessebrista. Edició dedicada al món del Playmòbil

Nadal al Museu
Veure imatge de 29a Mostra Pessebrista. Edició dedicada al món del Playmòbil (nova finestra)

Enguany els ninos de Playmobil prenen protagonisme i podrem gaudir de diversos diorames amb representacions d’escenes pessebristes amb les entranyables figuretes que ens recorden la nostra infantesa.

del dijous 28 d'octubre de 2021 al diumenge 9 de gener de 2022

Ceci n'est pas una revolució

A partir d'una peça del fons del Museu de l'Hospitalet, en aquest cas una placa de carrer corresponent al carrer Revolució, placa substituïda després de la guerra civil per una altra amb el nom de Sant Roc, s'ha convidat a artistes contemporanis provinents de Mèxic, Lituània, França i Catalunya a fer un treball on presentar els suggeriments i reflexions que els hi provoca - l'objecte, la seva presència física, la seva càrrega conceptual, la seva càrrega simbòlica, la seva absència del lloc on va estar emplaçada, etc.

Dijous, 30 de setembre, 18 h

L'H: Hub de hubs. Desafiaments socials i reprogramació urbana

Acte de cloenda de l’exposició dels treballs finals de grau (TFG) dels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture. Amb el títol “L’H: Hub of hubs. Social challenges and urban reprogramming” (‘L’H: Hub de hubs. Desafiaments socials i reprogramació urbana’), la mostra està integrada per gairebé una vintena de projectes desenvolupats per alumnes d’últim curs del Grau en Arquitectura en quatre àrees de l’Hospitalet de Llobregat amb l’objectiu d’impulsar-ne la reestructuració urbana i afavorir-ne la transició cap a un model de ciutat més adaptada a les necessitats socials i ambientals del segle XXI.

 

del dimecres 15 de setembre al divendres 8 d'octubre

Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola

Al Centre Cultural Collblanc-La Torrassa
Veure imatge de Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola (nova finestra)

L'exposició planteja al visitant com era la ciutat durant la Segona República (des del 14 d’abril de 1931), la Guerra Civil (del 1936 al 1939) i el primer Franquisme (fins al 1949). I ho fa comparant aspectes de la vida quotidiana de l’època, amb la voluntat de donar veu als veritables protagonistes de la Història: els i les habitants de la ciutat.

 

del dimarts 22 de juny al diumenge 5 de setembre

La reconstrucció de la memòria. Didàctica i dibuix. Institut Mercè Rodoreda.

Què saben de la Memòria Històrica els nois i noies de 15 i 16 anys? El passat té alguna significació emocional per a ells o és quelcom mort sense forma, sense color? On queda la memòria dels habitants de L’Hospitalet? En els records de les persones grans? O també en els carrers, els edificis i els museus? Aquesta mostra presenta els treballs d'Urban Sketching de les noies i nois que han participat en programa Tàndem d'educació entre l'Institut Mercè Rodoreda i el Museu de l'Hospitalet.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal