Exposicions

Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet

Veure imatge de Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet (nova finestra)
Data: del 30 de novembre de 2023 al 26 de maig de 2024
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Arxiu Municipal de L'Hospitalet

En aquesta mostra temporal, que organitza l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet, es mostren fotografies que la família Prats va donar l’any 2011. Les imatges inclouen retrats dels veïns del barri del Centre de L’Hospitalet, així com escenes que reflecteixen els esdeveniments socials i culturals de la ciutat, juntament amb el seu creixement urbanístic al llarg del temps.

L'estudi Company Fotògraf, fundat per Joaquim Company i Torras el 1951, va estar en funcionament fins a l'any 2011. Aquest negoci fotogràfic, situat al número 32 de la plaça de l'Ajuntament, va ser el lloc on es van fotografiar gran part de les famílies del barri del Centre de l'Hospitalet durant tota la segona meitat del segle XX. A més, l'estudi també rebia encàrrecs de la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida i del mateix Ajuntament. És per això que el seu fons fotogràfic té un gran valor per a la història de la ciuta. Exposició produïda i organitzada per l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet.

L'any 2022 els germans Company Prats, la Teresa, l'Enric i el Joaquim, van fer donació a l'Arxiu del fons documental de l'estudi Company Fotògraf, fundat pel seu pare, en Joaquim Company i Torras, el 1951 i que va estar en funcionament fins l'any 2011.

Aquest negoci fotogràfic, situat al número 32 de la plaça de l'Ajuntament, va ser el lloc on es van fotografiar gran part de les famílies del barri del Centre durant tota la segona meitat del segle XX. A més, l'estudi també rebia encàrrecs de la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida i del mateix Ajuntament. És per això que el seu fons fotogràfic té un gran valor per a la història de la ciutat.

Entre els milers de fotografies donades, hi trobem reportatges sobre les festes majors i sobre celebracions tradicionals com el Diumenge de Rams o el Corpus. A més, Company Fotògraf va retratar també els canvis que va experimentar la ciutat durant aquesta època, com el creixement urbanístic i la desaparició de l'agricultura com a activitat econòmica rellevant.
Ja han estat digitalitzades trenta mil imatges, de les quals se n'ha fet una selecció per a aquesta exposició. Guardeu-vos la data i no us perdeu "Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet".

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal