Exposicions
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Del dijous 9 al diumenge 19 de febrer, 19 h,

1934-1939 Pioneres del municipalisme feminista

Veure imatge de 1934-1939 Pioneres del municipalisme feminista (nova finestra)

Exposició dedicada a les quatre dones que van ser  les primeres electes femenines a les institucions locals, com a resultat de les municipals del 14 de gener de 1934, que també van ser les primeres que les dones van poder votar.

Quatre dones tenen el privilegi de ser les pioneres del municipalisme feminista a casa nostra, formant part de quatre llistes electorals que guanyen per majoria absoluta als seus respectius municipis: Fidela Renom (1891-1987) regidora de Sabadell, Nativitat Yarza  (1872-1960) alcaldessa de Bellprat, Justa Goicoechea (1896-1973) regidora de l'Hospitalet i Consol Nogueras (1882-1952) regidora de Mataró.

Inauguració dijous 9 de febrer a les 19 h.

Del dijous 15 de desembre de 2022 al dilluns 13 de febrer de 2023

Recol·lectores Memòria i Terra. Proximitat llunyana

Cultures en diàleg. Dia Internacional dx Migrant.
Veure imatge de Recol·lectores Memòria i Terra. Proximitat llunyana (nova finestra)

Exposició de la memòria de les dones del rural de Lugo, memòria lligada estretament als moviments migratoris entre Lugo i Barcelona. Un homenatge a les dones invisibilitzades durant anys amb la participació d'elles i les seves famílies, per visibilitzar les que van emigrar des de la província de Lugo a Barcelona durant el segle XX.

Del dijous 1 de desembre de 2022 al diumenge 8 de gener de 2023

30a Mostra Pessebrista. Edició dedicada al món del Playmobil

Nadal al Museu de L'Hospitalet
Veure imatge de 30a Mostra Pessebrista. Edició dedicada al món del Playmobil (nova finestra)

Els Playmobils prenen protagonisme i podrem gaudir de diversos diorames amb representacions d’escenes pessebristes amb les entranyables figuretes que ens recorden la nostra infantesa.

Veniu i us posarem a prova amb la cerca de la figureta que es troba fora de lloc a cadascun dels diorames; més a més no marxeu sense fer-vos una selfie amb el Playmobil gegant i us endureu un bonic record.

Del divendres 4 de novembre de 2022 al diumenge 5 de febrer de 2023

Ceci n'est pas un bicorni

Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L'Hospitalet
Veure imatge de Ceci n'est pas un bicorni (nova finestra)

“Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet. 

Del dijous 26 de maig al diumenge 16 d'octubre

Rotspanier. Españoles rojos.

Trabajadores forzados españoles durante la Segunda Guerra Mundial. Víctimas olvidadas del nazismo.
Veure imatge de Rotspanier. Españoles rojos. (nova finestra)

En 1939 va començar per a 140.000 refugiats republicans de la Guerra Civil a Espanya una odissea de set anys a través dels camps de concentració i treballant en l'Europa feixista. Són víctimes d'internament, explotació i deportació per part del règim nazi i el règim de Vichy a França, Alemanya, Àfrica del Nord i les illes del Canal de la Mànega. Aquesta exposició presenta la història d'aquests treballadors forçats oblidats de la Segona Guerra Mundial a una audiència Europea i s'exhibeix per primer cop a Espanya a l'Hospitalet de Llobregat.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal