Notícies

Notícies i activitats

02/12/2020
Salut

Marín, Aragonès i Vergés han visitat avui el nou CAP Alhambra

Veure imatge de Marín, Aragonès i Vergés han visitat avui el nou CAP Alhambra (nova finestra)

L’alcaldessa, Núria Marín; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat aquesta tarda el nou centre d’atenció primària Alhambra de L’Hospitalet, que va entrar en funcionament dilluns.

El nou equipament substitueix l’antic centre del carrer de Mossèn Cinto Verdaguer i suposa una millora en les infraestructures sanitàries de la ciutat, ja que és molt més ampli, modern i confortable.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament per l’entrada en servei d’aquest nou equipament sanitari que suposa un avenç en la qualitat de l’atenció a la ciutadania. Marín ha dit que “aquest CAP és fruit del Pacte de Salut que l’Ajuntament i la Generalitat vam establir per fixar les prioritats a la ciutat”. En aquest sentit ha recordat que “encara queden pendents dos centres d’atenció primària a la ciutat: els de la Florida i Sant Josep, dos nous equipaments que seran possible gràcies a la col·laboració institucional”, ja que l’Ajuntament ha posat ja a disposició de la Generalitat dos solars per construir els nous centres. També ha dit que l’Ajuntament espera que la Generalitat doni alguna resposta en relació al futur de l’Hospital General de L’Hospitalet  “una qüestió que és una reivindicació veïnal”.

El nou CAP, situat al carrer de l'Alhambra 20, al barri de Santa Eulàlia de L’Hospitalet, ha estat planificat i finançat pel Departament de Salut i està gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS). La població de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia Nord, que enlgoba Granvia Sud (més de 20.000 persones) fins ara era atesa per l’Equip d’Atenció Primària al CAP Mossèn Cinto Verdaguer.

L’inici de l’activitat del nou CAP, construït a un solar cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet, representa un augment de més del doble dels metres quadrats d’espais assistencials i gairebé també es duplica el nombre de consultes disponibles. Així, el centre disposa de 2.123 m2 construïts i 1.574 m2 útils, molt per sobre dels 689 m2 útils de l’anterior.

D’aquesta manera, l’espai respon a les noves necessitats i s’adequa al creixement de la població dels últims anys. Pel que fa al nombre de consultes, es passa de les 18 de l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 del nou centre.

La cartera de serveis del centre inclou activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord

 

 

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord, que engloba la població de Granvia Sud, va realitzar 137.198 visites l’any passat, 20.287 de les quals van ser de població pediàtrica (0-14 anys) i 4.712 d’atenció domiciliària. Per tipologia de professional, l’any passat va realitzar 87.350 visites de medicina de família i pediatria, 44.885 d’infermeria, 3.604 d’odontologia i 1.259 de treball social.
 

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10