Notícies

Notícies i activitats

Notícies

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
25/11/2023

Stolpersteine. Jornada de record i homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis

Veure imatge de Stolpersteine. Jornada de record i homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis (nova finestra)

Jornada de record i reconeixement als deportats hospitalencs als camps nazis (1940-1945) en la que es col·locaran les primeres onze llambordes Stolpersteine a L’Hospitalet. Al llarg del matí s'instal·laran en diversos punts de la ciutat i es realitzarà un acte institucional central a la plaça Espanyola.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, juntament amb el Memorial Democràtic de Catalunya i la col·laboració de l'Amical Mauthausen, està duent a terme un conjunt d’accions d’homenatge i reconeixement als hospitalencs deportats als camps de concentració nazis. Una d’aquestes accions és la col·locació de les llambordes Stolpersteine, creades per l’artista alemany Gunter Demnig.

27/10/2023

No vull oblidar. Memòries d’una pandèmia.

Veure imatge de No vull oblidar. Memòries d’una pandèmia. (nova finestra)

L'any 2020 va ser un any que quedarà escrit en la història com l'any que va esclatar la crisi de la COVID-19. Un virus que va provocar restriccions, confinaments, pèrdues de vides familiars i una futura nova normalitat que distava molt del que la població estava acostumada.

Durant aquell mateix any, el Museu de l'Hospitalet va endegar la campanya "No vull oblidar" com a part de la iniciativa "Memòries d'una Pandèmia" de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya havien impulsat.

Ara, quan es compleixen més de tres anys del confinament, us volem convidar a aquesta posada en valor a través de les xarxes socials que englobi un relat de les donacions, a tall d'exposició virtual, per així presentar-ho al públic i que no quedin en l'oblit.

Segueix-nos a @MuseuLH per gaudir d’aquesta experiència!

17/10/2023

Aprovada la convocatòria i les bases particulars per a la concessió de subvencions per a la rehabilitació d'edificacions catalogades a les fitxes del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic

Veure imatge de Aprovada la convocatòria i les bases particulars per a la concessió de subvencions per a la rehabilitació d'edificacions catalogades a les fitxes del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (nova finestra)

L'Ajuntament de l'Hospitalet va aprovar l'11 d'octubre de 2023 les Bases per a la concessió de subvencions per a obres de rehabilitació en edificacions catalogades al Pla Especial de Protecció el Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). L'import de la convocatòria es fixa en 100.000,00.- €.

06/10/2023

Donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle

Veure imatge de © De la fotografia: Guillem FH (ArtWork Photo); © de les obres: els seus autors, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)

La donació feta recentment al Museu de l’Hospitalet pel crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques, Daniel Giralt-Miracle ha permès dur a terme l’exposició “Papers treballats” al Centre Cultural Tecla Sala, en la que s’ha fet un recull i selecció de diversos gravats que volen ser testimonis del context artístic català des dels anys 60 fins a la primera dècada dels anys 2000.

23/05/2023

Audioguia i ruta "Transició Democràtica a l'Hospitalet de Llobregat"

Veure imatge de Audioguia i ruta "Transició Democràtica a l'Hospitalet de Llobregat" (nova finestra)

Itinerari on es recull alguns dels fets històrics rellevants de l'Hospitalet del període 1960-1980 amb especial èmfasi en la confluència estructural de diversos moviments (veïnal, obrer, religiós, cultural i polític) com a constructors d'una "nova" ciutadania i en la lluita per la consecució dels drets polítics, socials, econòmics i culturals.

La ruta es pot descarregar al telèfon mòbil amb l'App IZI.travel, disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal