Notícies

Notícies i activitats

Notícies

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
06/10/2023

Donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle

© Guillem F-H (ArtWorkPhoto.eu) / Centre d'Art Tecla Sala, Barcelona, 2023Veure imatge de © Guillem F-H (ArtWorkPhoto.eu) / Centre d'Art Tecla Sala, Barcelona, 2023 (nova finestra)

La donació feta recentment al Museu de l’Hospitalet pel crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques, Daniel Giralt-Miracle ha permès dur a terme l’exposició “Papers treballats” al Centre Cultural Tecla Sala, en la que s’ha fet un recull i selecció de diversos gravats que volen ser testimonis del context artístic català des dels anys 60 fins a la primera dècada dels anys 2000.

23/05/2023

Audioguia i ruta "Transició Democràtica a l'Hospitalet de Llobregat"

Veure imatge de Audioguia i ruta "Transició Democràtica a l'Hospitalet de Llobregat" (nova finestra)

Itinerari on es recull alguns dels fets històrics rellevants de l'Hospitalet del període 1960-1980 amb especial èmfasi en la confluència estructural de diversos moviments (veïnal, obrer, religiós, cultural i polític) com a constructors d'una "nova" ciutadania i en la lluita per la consecució dels drets polítics, socials, econòmics i culturals.

La ruta es pot descarregar al telèfon mòbil amb l'App IZI.travel, disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

21/04/2023

Audioguia i ruta: "Deportats hospitalencs als camps de concentració nazis"

Veure imatge de Audioguia i ruta: "Deportats hospitalencs als camps de concentració nazis" (nova finestra)

L'audioguia proposa un itinerari pels carrers de la ciutat, escenaris hospitalencs de la història d’aquest episodi, entre 1930 i 1945 i de la vida dels veïns que van estar en camps de concentració del Tercer Reich, en el que es posen a l’abast recursos multimèdia per a qui vulgui saber més i de forma més exhaustiva.

L'audioguia es pot descarregar al telèfon mòbil amb l'App IZI.travel, disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

22/02/2023

El Museu de l’Hospitalet ha rebut en dipòsit l’obra instal·lació multimèdia, Retard (2021) de Vicens Vacca.

Veure imatge de El Museu de l’Hospitalet ha rebut en dipòsit l’obra instal·lació multimèdia, Retard (2021) de Vicens Vacca. (nova finestra)

El 17 de febrer la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va presentar les noves adquisicions del Fons Nacional de l'any 2022, amb les col·leccions de patrimoni, fotografia, còmic i il·lustració i arts visuals en roda de premsa a Lleida, al Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani.

L'Adquisició de Béns Culturals contribueix a completar, enriquir i donar suport a les col·leccions nacionals, actuals i futures, dels equipaments culturals i museístics del país.

També s’han comprat instal·lacions multimèdia i de tècniques diverses d’Erick Beltrán, La part abyssale (2013); de Pedro Torres, House of the Sun (2020) i Oriol Vilapuig, Otranto fanfàrria (2019-2022), que van al MACBA; o Aureli Ruiz, Love indifference (Homo sacer) (1994/2005/2007), que va al Museu d’Art Modern de Tarragona. Instal·lacions sonores de cabosanroque, Petrotuning (2021), que anirà al Museu d’Art de Girona, i Vicens Vacca, Retard (2021), que anirà en dipòsit al Museu de l’Hospitalet.

08/02/2023

El Museu de L’Hospitalet estrena nou portal per a consultar el Fons d’art que custodia, conserva, estudia i difon. 

Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet estrena nou portal per a consultar el Fons d’art que custodia, conserva, estudia i difon.  (nova finestra)

El Museu de L’Hospitalet estrena nou portal per a consultar el fons d’art que custodia, conserva, estudia i difon. A través del web museulhfons.cat es podran consultar les més de 5.000 peces pertanyents a les col·leccions de la ciutat. El catàleg s’anirà ampliant mensualment.

Entre d’altres, es podran consultar l’extensa pinacoteca del museu, el fons escultòric de petit format, les obres en paper d’Estampa Popular, la nova donació feta per Daniel Giralt-Miracle, composta per més de 400 gravats de diferents autors materials, i el nou fons d’art urbà que s’està creant a través de les donacions dels muralistes que han fet intervencions a L’Hospitalet.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal