Notícies

Notícies i activitats

06/10/2023

Donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle

Veure imatge de © De la fotografia: Guillem FH (ArtWork Photo); © de les obres: els seus autors, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)

La donació feta recentment al Museu de l’Hospitalet pel crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques, Daniel Giralt-Miracle ha permès dur a terme l’exposició “Papers treballats” al Centre Cultural Tecla Sala, en la que s’ha fet un recull i selecció de diversos gravats que volen ser testimonis del context artístic català des dels anys 60 fins a la primera dècada dels anys 2000.

Giralt-Miracle es converteix en el fil conductor de l’exposició i eix central de la relació professional entre els i les artistes darrere dels gravats i el crític, que amb les seves paraules complementa l’expressió artística i visual d’aquestes obres contemporànies. Aquest tàndem d’artista-crítica propicia a l’audiència una perspectiva completa, tant artística com documental.


Els gravats, papers treballats al llarg del procés creatiu i posteriorment amb la crítica de Daniel Giralt-Miracle, li són entregats amb motiu d’agraïment per aquests escrits. El Museu de l’Hospitalet també vol agrair la donació i la gran cura amb què els ha conservat, podent així continuar ampliant, escrivint i gravant la història de l’art de la Catalunya més contemporània.

L’exposició es va inaugurar el passat 28 de setembre al Centre d’Art Tecla Sala i es podrà veure fins al 21 de gener de 2024.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal