Notícies

Notícies i activitats

20/10/2023

Picasso a la retina d'Antoni Clavé

Veure imatge de Picasso a la retina d'Antoni Clavé (nova finestra)

En la commemoració dels 50 anys de la mort de Pablo Picasso, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac realitza l’exposició “Picasso a la retina. Retrats d’artistes catalans” que, mostra com l’artista esdevé objecte a través de la mirada d’artistes catalans com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ricard Canals o Antoni Clavé, entre d’altres.

El Museu de l’Hospitalet de Llobregat ha participat en l’exposició cedint la peça A.I.S.U., una litografia d’Antoni Clavé dedicada que, juntament amb la resta d’obres, ens permetrà conèixer de més a prop la figura de l’artista malagueny.

Antoni Clavé va ser un pintor, gravador i escultor barceloní format a la Llotja de Barcelona. El principi de la seva carrera artística es dedica a la cartelleria, la il·lustració i a l’escenografia teatral. Finalitzada la Guerra Civil s’exilia a França on resideix fins el dia de la seva mort. Se l’associa amb l’Escola de París juntament amb artistes com Pablo Picasso, Juan Gris, Joan Miró o Antonio Saura. A principi dels anys 50 centra les seves creacions artístiques en la pintura i al llarg de la seva trajectòria transita pel realisme intimista, l’expressionisme i el simbolisme fins a situar-se en l’informalisme i l’abstracció experimental. A partir dels anys 70 juga amb noves tècniques com el collage creant fons que semblen papers arrugats impregnats amb aerosol, el que ell anomenava papier froissié. A partir dels anys 80 dedica un conjunt d’obres a Pablo Picasso titulades A Don Pablo, caracteritzades per la recreació de textures amb papier froissié i emmarcades en l’abstracció com a corrent. L’obra cedida pel Museu de L’Hospitalet n’és una d’elles.

“Picasso a la retina. Retrats d’artistes catalans” s’inaugura aquest dissabte 21 d’octubre i es podrà visitar fins el diumenge 18 de febrer del 2024.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal