Notícies

Notícies i activitats

15/05/2024

La joia del Museu - 2024

Veure imatge de La joia del Museu - 2024 (nova finestra)

Enguany hem triat l'obra “Sobre Karsten” (1989) com la joia del Museu per commemorar el Dia Internacional del Museus #DIM24. Es tracta d'un tapís creat per Assumpció Espada, exposat a l'Hospitalet l'any 1990 i que forma part del fons d'art del Museu de l'Hospitalet.

L’obra dibuixa formes irregulars i abstractes de diferents colors complementaris i cobertes amb làmines d’acetat, unides amb fils del mateix material i color, passats entre trama i ordit i nuats pel revers. Les làmines tenen forma quadriculada o rectangular i estan disposades de manera lineal encavallant-se les unes amb les altres. L’acabat que té la peça és d’una superfície escatada i tridimensional. Els colors i les formes s’aprecien a través d’aquests elements plàstics que aporten un efecte translúcid i tridimensional a l’obra. La peça està emmarcada amb un marc de fusta de color fosc.

“Sobre Karsten” (1989) és una obra que s’inspira en un viatge que va fer Assumpció Espada per Europa fixant-se en el paisatge, la companyia i el clima. L’obra es va exposar al desaparegut Centre d’Art Alexandre de Cirici, ubicat al carrer de la Riera de l’Escorxador. L’exposició es va realitzar conjuntament amb l’artista Montserrat Montero i va tenir lloc del 15 de març al 6 d’abril de 1990. “Sobre Karsten”, forma part d’un seguit d'obres d’art tèxtils on Espada va jugar amb la tècnica de la tapisseria d’alt lliç i les transparències.

Assumpció Espada
Sobre Karsten
1989
H-2901
Tècnica mixta: tapisseria d’alt lliç i làmines d’acetat
103 x 103 x 4,7 cm (amb marc)

"Les creacions d’Espada esdevenen tècniques mixtes, on el treball tèxtil juga un paper important, però on s’integren altres elements extra-tèxtils, per desenvolupar un joc de contraris entre el buit i el ple, l’opacitat i la transparència, dins d’un caràcter plenament intimista".

Conxita Oliver

Retall del catàleg de l’Exposició al Centre d’Art Alenxadre de Cirici.

"El meu origen és el tapís, però he evolucionat cap a noves propostes, traient el teixit del  teler i valorant més el fil".

Assumpció Espada

 

 

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal