Exposicions

Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui

Veure imatge de Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui (nova finestra)
Data: del 21 de desembre de 2016 al 19 de març de 2017
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
Museu de Granollers
Lloc: Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia(Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia)
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Aquesta exposició pretén que, més enllà dels colors de cada equip, hi descobriu uns fets i personatges que ens expliquen com a societat. Acompanyeu-nos en aquest partit dibuixat i recordarem moments curiosos d’aquesta matèria tan efímera com és l’actualitat esportiva.

Gols de Tinta vol mostrar-vos el futbol a través de la mirada dels nostres dibuixants, il•lustradors i humoristes. Volem afegir una nova dimensió estètica a l’emoció del futbol. Lluny de pretendre ser una història exhaustiva dels 120 anys d’existència del futbol català, proposem una mirada tan fresca, desenfadada i viva com permet el dibuix, en imatges reproduïdes en tota mena de material imprès, però especialment en diaris i revistes. Cada imatge, un impacte als sentits, una jugada gràfica mestra, un bocí de la nostra història. Cada imatge un gol, un gol de tinta.

En 120 anys, el futbol s’ha transformat, impulsat pels grans canvis socials, econòmics, polítics de la nostra societat i ha esdevingut un fenomen global. Els dibuixants, empesos també per les diverses revolucions tecnològiques dels mitjans de reproducció, ens permeten visualitzar aquests grans canvis.?Les il•lustracions transmeten l’impacte dinàmic del joc. L’humor gràfic i el còmic ofereixen una mirada distesa i divertida del món futbolístic. Alguns dibuixants però, no hi obvien també una opinió punyent sobre el personatge o fet representat. En el nostre país hem gaudit de diverses generacions d’autors d’una qualitat gràfica excepcional. En aquesta exposició pretenem mostrar el seu treball a través de publicacions o dibuixos originals.
La mostra està dividida en cinc àmbits temporals, i això ens permet veure que l’evolució del grafisme i la del futbol al llarg del segle XX han estat pràcticament paral·leles, evolucionant amb la nostra societat segons el context històric».

Una producció de la Diputació de Barcelona. Un projecte de Tantatinta amb l'organització del Museu de Granollers i del Museu de L'Hospitalet.

Inauguració: dimecres 21 de desembre, a les 19.30 hores
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal