Exposicions

Exposició "De Paris a New York". Gravats de la col•lecció Gelonch-Viladegut

Data inici: 05/09/2019
Data fi: 01/12/2019
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia, Oficina de Patrimoni Cultural
Àrea de Cultura, Educació i Esports
Diputació de Barcelona.Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia 
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)
"El fil conductor de la Col·lecció Gelonch Viladegut és la permanència del gravat a través del temps, a través de les èpoques, amb els seus canvis estètics i amb la incorporació de noves tècniques i llenguatges". Antoni Gelonch

Els segles XIX i XX van ser testimonis d'una gran evolució en el món de l'art i en el mercat artístic. Concretament, el segle XIX va ser l'època de la revolució permanent: aquell temps en què tot evolucionava, tot estava en moviment i constantment es buscaven nous camins. Així, el final del segle va ser un període d'experimentació artística en què s'examinaven nous temes, nous reptes, noves maneres d'entendre la creació artística. En definitiva, la febre del descobriment.

En canvi, al segle XX, la història de l'art va resultar ser una història sense fi: tot es descobreix i es redescobreix; els camins més curts a vegades donen una volta, i els artistes volen menjar-se la vida i el món a mossegades. És un segle excitat, però també excitant. Un segle de mescla: el millor i el pitjor, el vell i el nou, l'eclosió de vida i la mort. Fins i tot, durant aquests segles es veuran canvis de capitalitat: veuran com el món de l'art i el mercat artístic passen de París a Nova York, en una sòlida transició inacabada.
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10