Publicacions

Publicacions

“El museu com a equipament vertebrador d’activitats” de Dolors Llopart. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4-5  (estiu 1990) 

Veure imatge de  “El museu com a equipament vertebrador d’activitats” de Dolors Llopart. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4-5  (estiu 1990)  (nova finestra)
Resum

Els museus s’han ocupat fins ara de les peces i col•leccions que contenen. Només als darrers anys s’ha començat a parlar de la necessitat que els museus es trobin al servei del ciutadà. La concepció del museu com a un servei públic no ha tingut gaire predicament al nostre país. Per això, que en aquest article es defensa la idea que el Museu ha de convertir-se, més enllà d’un santuari, en un espai lúdic, de creativitat i de sociabilitat, que serveixi a l’usuari i no a les peces exposades.  En aquest sentit, es reivindica el concepte d’utilització del museu com a única sortida als grans reptes que te plantejada aquesta institució de cara a un futur en el que ha d’estar present.

Descriptors

Equipaments culturals; Museus; Política cultural

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal