Publicacions

Publicacions

"Poder local i canvi sòcio-econòmic : L'Hospitalet de Llobregat (1936-1939)" / Carles Santacana i Torres. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 0 (tardor 1987)

Veure imatge de "Poder local i canvi sòcio-econòmic : L’Hospitalet de Llobregat (1936-1939)" / Carles Santacana i Torres. En: Identitats : revista del Museu de l’Hospitalet (l’Hospitalet de Llobregat), Núm. 0 (tardor 1987) (nova finestra)
Descriptors

Guerra Civil espanyola; Col·lectivització; Anarquisme; Anarco-sindicalisme; Poder local; Alcaldes; Política municipal. Hospitalet de Llobregat, l'. 1936 - 1939. 

Resum

Estudi de les col·lectivitzacions a l'Hospitalet en el període de la Guerra Civil. Es tracta el tema des d'una doble perspectiva: per una banda, la realitat dels canvis a les activitats productives, per l'altra, la interrelació d'aquests canvis amb la dinàmica de la institució de poder local, l'Ajuntament. Es diferencien dos períodes: el primer es caracteritza per la participació popular, la participació sindical al poder local i les propostes igualitaristes de la CNT; en el segon període, l'element més important és la lluita pel control de la distribució de les provisions. La fragmentació d'algunes col·lectivitats lligades al sector primari i l'escassetat obren camí a la polèmica entre mercat lliure i controlat.

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal