Notícies

Notícies i activitats

Un Museu també per als infants

Veure imatge de Un Museu també per als infants (nova finestra)
Data inici: 24/04/2015
Data fi: 01/01/2018
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya 
C. Joan Pallarès 38  (L'Hospitalet de Llobregat)
El Consell de Nois i Noies de l’Hospitalet (CNiN) és un projecte de participació ciutadana a través de la implicació dels nois i noies en temes d’interès ciutadà que els preocupen i els interessen.

Cada any treballen temes diferents, dintre del marc general de la seva ciutat: hi reflexionen i fan propostes de millora. Exposen aquestes reflexions i propostes a les seves escoles, a la ciutat i també les trameten al Govern municipal durant l’últim plenari del curs.

En el marc de la Carta de Ciutats Educadores, la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i les noies.

Està emmarcat en tres de les línies estratègiques del Projecte Educatiu de Ciutat de L’Hospitalet: “Participació activa i associacionisme”, “Mitjans de comunicació” i “Ús de l’espai urbà” i està representat en el Consell Educatiu de Ciutat.

En el marc de la renovació de l’exposició permanent d’història, al llarg de l’any 2014 es van inaugurar les sales del segle XX a la casa Espanya. El Consell de Nois i Noies ha treballat sobre aquesta amb nens i nenes dels cursos de 5è i 6è i han fet la proposta de com explicarien aquesta exposició als seus amics i amigues.

La col·laboració del Consell de Nois i Noies amb el Museu de l’Hospitalet en aquest moment ha pretès ser un moment per acostar el Museu –i la història de la ciutat- als nens i nenes que hi viuen, però sobretot s’ha tractat de introduir en el discurs museístic elements expositius i llenguatges que permetin una visita de la nova exposició permanent amena (motivadora, estimulant) i una lectura comprensiva (que els inciti a fer-se preguntes) al públic infantil que, en qualsevol circumstància, pugui entrar al museu.

El Consell de Nois i Noies, per tant, ha proposat que els nens i nenes dels cursos de 5è i 6è del curs 2014 coneguessin i analitzessin la nova proposta museística i plantegessin als seus responsables de quina manera aquesta proposta podria esdevenir també seductora per al públic infantil de la ciutat.

La proposta s’ha concretat en:

1. TEXTOS INCLOSOS A L’EXPOSICIÓ: Els alumnes han redactat uns textos que s’inclouran a l’exposició permanent col•locats a l’alçada de la vista infantil i amb colors vius, d’acord amb la seva proposta.
2. CAIXES DE DESCOBERTA. A cada un dels àmbits de la mostra s’instal•larà una caixa on mitjançant el sentit del tacte es tractarà que es descobreixi quin objecte s’hi amaga.
3. ESPAI DE JOC. Es crearà un petit espai de joc simbòlic per tal que els nois i noies puguin jugar en companyia dels grans.
4. TRIPTIC DE JOCS. S’imprimirà un tríptic destinat per a les famílies i els nois i noies en el que podran dibuixar i realitzar jocs relacionats amb l’exposició del Museu


En concret les propostes i textos han estat elaborats per les i els alumnes de les escoles següents: Escola Pau Vila, Escola Menéndez Pidal, Escola Pere Lliscart, Cente Educatiu Fax, Centre Alegre, Escola Santa Marta, Col•legi Tecla Sala, Escola Patufet Sant Jordi, Escola Sant Jaume de la Fep, Escola Màrius Torres, Escola Santiago Ramon y Cajal, Escola Bernat Metge, Escola Marina, Centre d’Estudis Jaume Balmes, Centre d’Estudis  Joan XXIII i Col•legi Pare Enric d’Ossó.

Més informació

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal