Notícies

Notícies i activitats

 • Dijous, 19 de setembre, 19.30 h

  Visita guiada a l'exposició  “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola”

  Veure imatge de Visita guiada a l'exposició  “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola” (nova finestra)
  Els comissaris de l'exposició, Daniel Sáez i Cintia Alonso, realitzaran una visita guiada que, amb l'acompanyament dels personatges ficticis, obriran l'oportunitat per interpel·lar-los i preguntar tot el que es relaciona amb el contingut de l'exposició.
 • Divendres, 27 de setembre, 19:30 h.

  El clima, el temps i els pronòstics

  Nit europea de la recerca a l'Hospitalet
  Veure imatge de El clima, el temps i els pronòstics (nova finestra)
  Farem una pinzellada als canvis climàtics que han succeït en el nostre planeta durant els darrers 6 milions d’anys. Intentarem aclarir les diferències entre clima i meteorologia, entre canvi climàtic i “escalfament global”, entre dinàmica natural del planeta i determinades visions teo o antropocèntriques, etc. Conferència a càrrec del professor Francesc Burjachs Casas.
 • Diumenge, 6 d'octubre, 11 h.

  Com vivien i a què jugaven els infants del 1714. Activitat familiar

  Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els infants del 1714. Activitat familiar (nova finestra)
  Al llarg de la història, tots els infants han viscut de la mateixa manera? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al museu per tal de descobrir a què jugaven els nens i les nenes de L’Hospitalet del segle XVIII .
 • Diumenge, 6 d'octubre, 10 h

  7a Jornada de recreació històrica Memorial Conveni de L’Hospitalet de 1713

  Veure imatge de 7a Jornada de recreació històrica Memorial Conveni de L’Hospitalet de 1713 (nova finestra)
  El Museu de L’Hospitalet presenta a la ciutat la setena Jornada de Recreació Històrica sobre els fets de la guerra de Successió i la signatura del Conveni de L’Hospitalet de 1713. Amb aquesta iniciativa volem obrir les portes del museu per conèixer tot un seguit d’aspectes militars i de la vida quotidiana a L’Hospitalet de l’època, com ara indumentària, armament, costums i documents, per mitjà de relats, exposició, etc.
 • Dijous, 10 d'octubre, 19 h.

  Conferència “El paper de les dones durant la 2a República i el Franquisme” a càrrec de la Dra. Mary Nash

  Veure imatge de Conferència “El paper de les dones durant la 2a República i el Franquisme” a càrrec de la Dra. Mary Nash (nova finestra)
  Durant la 2a República a Espanya es va donar un fort impuls en la conquesta de drets i llibertats de les dones que, amb la desfeta de 1939, va veure una involució i la imposició d’un model social assentat en el domini absolut del gènere masculí. 
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10