Notícies

Notícies i activitats

 • Diumenge, 26 de gener, 11 h.

  Bandolers i pirates!

  Activitats familiars al Museu
  Veure imatge de Bandolers i pirates! (nova finestra)
  Fem un salt en el temps, tres segles enrere: us sorprendríeu. El nostre país era terra de violència i pobresa. Pels nostres camins passaven carros carregats d'or i plata, que els reis enviaven a Gènova i a Flandes per pagar els soldats. Assaltar-los i quedar-se amb tanta riquesa era una temptació massa forta per a no sucumbir a ella. A la costa hi havia encara un altre perill: els pirates musulmans que assaltaven els pobles per endur-se els seus habitants i vendre'ls com a esclaus. Vols venir a descobrir com vivien? T’esperem!
  Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
 • Dijous, 30 de gener, 19 h

  El col·lectiu LGTBI als camps nazis.

  Veure imatge de El col·lectiu LGTBI als camps nazis. (nova finestra)
  La presència LGTBI als camps de concentració i extermini d'Alemanya nazi (1933-1945), un dels temes més desconeguts de l'univers dels camps. Conferència a càrrec del professor David Serrano i Blanquer.
 • Diumenge, 16 de febrer, 11 h.

  Els invents de Leonardo

  Activitats familiars al Museu
  Veure imatge de Els invents de Leonardo (nova finestra)
  Saps que el submarí ja existia fa 500 anys? I que l’home podia volar? El gran Leonardo da Vinci va ser un artista complert: pintor, arquitecte, anatomista, científic ... i inventor! Va crear màquines per terra, mar i aigua. En el 550 aniversari de la seva mort, ens ajudes a construir-les?
 • Dimarts, 18 de febrer, 19 h.

  Els hospitalencs del triangle blau.

  Veure imatge de Els hospitalencs del triangle blau. (nova finestra)
  Més d’una seixantena de veïns de l’Hospitalet van patir la barbàrie dels camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Tots ells van tenir una trajectòria vital  amb elements comuns i  alhora singulars. Conferència a càrrec de Tània González Cantera qui ens presentarà els resultats de la seva recerca que va tenir el suport de les Beques L’Hospitalet.
 • Dijous, 12 de març, 19 h.

  Resultats del control arqueològic al Camp de futbol de La Torrassa

  Veure imatge de Resultats del control arqueològic al Camp de futbol de La Torrassa (nova finestra)
  L’execució del Projecte constructiu del camp de futbol i un edifici de vestidors al Parc de la Torrassa ha comportat, atès el marc normatiu vigent, la realització d’una intervenció arqueològica amb caràcter preventiu. Xerrada a càrrec d'Isidre Pastor i Batalla, arqueòleg responsable del control arqueològic.
 • Diumenge, 29 de març, 11 h.

  Pinta un retaule amb pigments naturals

  Activitats familiars al Museu
  Veure imatge de Pinta un retaule amb pigments naturals (nova finestra)
  L’Hospitalet  té un important retaule del seu patró Roc exposat a l’Harmonia. Us proposem descobrir aquest retaule, la seva història i facilitar els elements necessaris per pintar per part dels nostres infants dels seu propi retaule de Sant Roc amb pigments naturals.
 • Diumenge, 24 de maig, 11 h.

  Crea el teu bestiari romànic

  Activitats familiars al Museu
  Veure imatge de Crea el teu bestiari romànic (nova finestra)
  Descobrirem com era la concepció del món a l’època medieval a través del muntatge del Tapís de la Creació. Tot jugant amb el bestiari medieval, aprendrem el significat que tenien els animals tant fantàstics com reals en aquell món.
 • Diumenge, 19 de juliol, 11 h.

  La Medusa i la seva llegenda

  Activitats familiars al Museu
  Veure imatge de La Medusa i la seva llegenda (nova finestra)
  La ciutat de l’Hospitalet té un lligam important amb la medusa. Us proposem una activitat relacionada amb la mitologia on a partir de l’explicació d’un conte i d’un material atractiu anireu descobrint diferents personatges mitològics. L’activitat acabarà amb una part pràctica relacionada amb la medusa.
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10