Notícies

Notícies i activitats

Referències publicades a mitjans

El Museu d’Història de L’H acull l’exposició interactiva ‘Interferences‘

Publicació al Canal-h.net 17/04/08

El Museu d’Història de L’Hospitalet acull l’exposició interactiva Interferences, de l’artista hospitalenca Maribel Pozo i l’enginyer en telecomunicacions Mateo Sisti Sette.

L’obra d’art digital és una instal.lació àudiovisual que reacciona a les ones magnètiques emeses pels telèfons dels visitants. Interferences convida al públic apropar el seu mòbil a la pantalla, a fer una trucada perduda i a observar el moviment de les imatges.

L’objectiu, segons Pozo, és fer una reflexió d’un fenomen que no és visible a l’ull humà. “No pretenem, en cap cas, fer censura en l’ús dels telèfons mòbils. És un instrument molt útil que en algunes ocasions ens pot salvar la vida. Tenint en compte que l’emissió més forta es produeix just abans de l’establiment de la comunicació, només cal tenir cura d’alguns consells com no apropar el telèfon mòbil al cap o evitar al màxim dur el telèfon sempre a prop del cos.

La imatge i el so d’aquesta instal·lació es generen a temps real mitjançant un programari que simula un sistema de vida artificial que varia constantment en funció de les emissions de les radiacions, explica Mateo Sisti. Per aconseguir les imatges, els autors han utilitzat fotografies de l’entorn del mercat de Santa Eulàlia.

Interferences és la primera versió presentada com a projecte de fi de màster a la Universitat Pompeu Fabra, exposada a Caixa Forum el 2006 en el marc de la mostra col.lectiva MADO4. La instal·lació es pot veure fins el pròxim 25 de maig.

Canal-h.net 17/04/08

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal