Notícies

Notícies i activitats

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
21/10/2013.  

“Diada de reconstrucció històrica” i de commemoració del “Conveni de l’Hospitalet de 1713”.  

Veure imatge de “Diada de reconstrucció històrica” i de commemoració del “Conveni de l’Hospitalet de 1713” (nova finestra)
El diumenge 20 d'octubre els Miquelets de Catalunya i la Coronela de Barcelona van escenificar els darrers moments de la Guerra de Successió a l’Hospitalet. Els carrers del centre històric esdevingueren un escenari ideal. A la plaça de l’ajuntament es va fer la lectura pública del Conveni signat de la nostra ciutat entre els representants austriacistes i els borbònics. Participà l’entitat TRO (Coordinadora d'entitats de Foc L'Hospitalet). A l’acte hi assistiren l’alcaldessa Núria Marín i el regidor de cultura, el sr. Jaume Graells.
.  
10/10/2013.  

Activitats de les biblioteques de l’Hospitalet al voltant del Conveni de L’Hospitalet de 1713.  

Veure imatge de Activitats de les biblioteques de l’Hospitalet al voltant del Conveni de L’Hospitalet de 1713 (nova finestra)
Les biblioteques de l’Hospitalet han preparat un conjunt d’activitats adreçades a tots els públics per a la commemoració dels tres-cents aniversari de la signatura del tractat internacional "Conveni de L’Hospitalet 1713-2013".Es concreten en rutes literàries, una trobada amb l’Albert Sánchez Piñol, autor de Victus, lectura de contes i una guia de lectura.
.  
19/09/2013.  

Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2013.  

Veure imatge de Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2013 (nova finestra)
El Museu de L’Hospitalet participa a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2013 . El dia 29, d’11 a 14 h farem una visita guiada a l’edifici l’Harmonia on es podrà veure l’Exposició “El Conveni de l’Hospitalet: història i societat a inicis del segle XVIII”. Amb motiu de l’aniversari de la signatura del Conveni de l’Hospitalet de 1713 podrem contemplar l’original del document. Acabada la visita guiada tindrà lloc, per a grans i petits i en format carrer EL JOC DEL 1713, joc basat en “El Conveni de l’Hospitalet de 1713”. Activitat produïda per l’associació de reconstrucció històrica Rubicón del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet. 
Programa JEP 2013
+ informació
.  
18/06/2013.  

Jornades Científiques i Tecnològiques de L’Hospitalet, adreçades als alumnes dels centres de secundària de la ciutat.  

Veure imatge de Jornades Científiques i Tecnològiques de L’Hospitalet, adreçades als alumnes dels centres de secundària de la ciutat (nova finestra)
Entre els guardons destaca el premi de Ciutat, que enguany ha estat per a l’Institut Mercè Rodoreda que ha elaborat un treball sobre la defensa passiva a L’Hospitalet durant els bombardejos de la Guerra Civil. El projecte "Mapa de la memòria de l'Hospitalet" continua el proper curs! Felicitats. 

La Laia Arenas, el Guillem Domingo, la Laura Garcia i el Daniel Grande, dirigits per la professora Rosa Aldabó, van treballar amb les fonts documentals de l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet i amb el suport del centre de documentació i recursos de Can Riera-Espai de memòria de l'Hospitalet.

L-H Digital

El 18 de juny van rebre una menció honorífica en la 10a convocatòria dels Premis ARGÓ al treball de recerca de batxillerat i a projectes de CFGS convocats per la Universitat Autònoma de Barcelona..  
29/05/2013.  

L'ICOM destaca l'oferta del Museu de L'Hospitalet pel Dia Iternacional dels Museus.  

Veure imatge de L’ICOM destaca l’oferta del Museu de L’Hospitalet pel Dia Iternacional dels Museus (nova finestra)
La proposta del Museu de l’Hospitalet pel Dia Internacional dels Museus 2013 va ser destacada entre les més originals pel Comitè Espanyol de l’ICOM (Consell Internacional de Museus) en un informe tramés a tots els museus de l’Estat. L’èxit de públic als tres edificis, l’Harmonia-espai d’art, Casa Espanya-espai d’història i Can Riera-espai de memòria el va confirmar.
.  
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet