Servei educatiu

El Retaule de Sant Roc.  

Naixement de St RocVeure imatge de Naixement de St Roc (nova finestra)
Per a l'exposició es van organitzar visites guiades, tallers didàctics, visites al taller de restauració i un dossier didàctic específic..  
1. Visites comentades
El Museu d’Història de l’Hospitalet organitza un servei especialitat de monitoratge gratuït que garanteix un recorregut guiat per a l’exposició El Retaule de Sant Roc de l’Hospitalet.
L’objectiu principal és adequar la visita als diferents tipus de públic, aprofitant les possibilitats que ofereix aquest conjunt pictòric del segle XVI, els continguts històrics sobre L'Hospitalet de l’època i el procés de restauració emprat, entre d’altres. Aquest servei adequarà els continguts expositius a les necessitats dels diversos col•lectius que el demanin.
En el marc d’aquestes visites i com a recurs d’animació de l’exposició, els diumenges s’escenificaran textos breus documentats en aquesta època. Els actors i les actrius convertiran la visita en una activitat lúdica. Alguns diumenges l'animació serà mitjançant accions musicals de curta durada.
 
2. Visites al Taller de restauració. El Museu oferirà, al llarg de l’exposició, la possibilitat de visitar el taller de restauració del Museu d’Història, on s'intervé en obres del patrimoni artístic de l’Hospitalet. El visitant podrà veure el procés de restauració de les obres i el treball de l’especialista.
 
3. Taller didàctic. per a grups organitzats. Vinculat a l’exposició i fins a la seva cloenda, aquesta activitat pedagògica inclou la visita comentada i té com a objectiu treballar aspectes de l’exposició oferint els recursos pedagògics més adients. A partir d’una organització amb grups de treball s’investigaràn, entre d’altres, els aspectes següents:
- Sant Roc: història i tradició
- La tècnica de realització d’un retaule
- La restauració d’un retaule
- Els colors i la perspectiva de les imatges representades.
 
4. Dossier didàctic
, orientat al col•lectiu educatiu. Les activitats pedagògiques s’aplegaren en un dossier que recull els objectius, la metodologia i les propostes didàctiques adequades als diversos públics.
A partir dels continguts de l’exposició, el dossier didàctic s’estructurà en tres parts temàtiques relacionades amb:

— La història de l’Hospitalet de l’època, la dimensió local de Sant Roc i les tradicions.
— El Retaule de Sant Roc de l’Hospitalet.
— El context i les característiques artístiques de l’època.

A cadascun d’aquests àmbits el dossier aportà una proposta didàctica específica amb activitats d’aprenentatge que es van desenvolupar a partir d’imatges, objectes, dibuixos i documents..  
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal