Notícies

Notícies i activitats

Notícies

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
14/03/2024

Ens ha deixat José Quesada Herrerias, testimoni de la deportació als camps nazis.

Veure imatge de © Museu de L'Hospitalet, 2023. (nova finestra)

Ens assabentem amb tristor de la pèrdua d’en José Quesada Herrerías, nascut l'any 1928. Va ser testimoni de la deportació dels exiliats republicans espanyols als camps de concentració nazis. Viatjà amb la seva família, l’agost de 1940, en el comboi d'Angulema fins a Mauthausen, on es quedaren el seu pare Ciriaco i el seu germà Fèlix.

11/03/2024

Mor l’artista hospitalenc Héctor Cesena

Al·legoria de l'Agricultura i la Indústria. Foto BIM-1972Veure imatge de Mor l’artista hospitalenc Héctor Cesena (nova finestra)

El passat dissabte 9 de març va morir a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat l'escultor Hèctor Cesena veí del barri de Santa Eulàlia a l'edat de 94 anys. Artista autodidacta d'arrels italianes, Cesena va dedicar tota la seva vida a les Belles Arts i concretament a l'escultura, treballant en el seu taller particular. També va dedicar 16 anys de la seva vida a la docència a l'escola Massana d'Art i Disseny de Barcelona, treballant com a professor d'escultura.

Des del Museu de L'Hospitalet volem traslladar el nostre condol als familiars i amics d'Hèctor Cesena. Descansi en pau.

07/02/2024

Rebuda de la insígnia de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Veure imatge de © De la imatge: Museu de L'Hospitalet, L'Hospitalet, 2024 (nova finestra)

Aquesta setmana s’ha instal·lat a la seu de Casa Espanya el logotip de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (xMHCat) de la qual el Museu de L’Hospitalet en forma part.

Aquesta xarxa, creada l’any 2010, està formada per equipaments museístics i monumentals d’arreu del país que comparteixen un interès museogràfic, científic o territorial per la història.

El seu objectiu és generar una narració coherent i global de la història de Catalunya i establir sinergies que permetin coordinar polítiques de difusió, conservació i dinamització cultural del patrimoni històric.

25/11/2023

Stolpersteine. Jornada de record i homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis

Veure imatge de Stolpersteine. Jornada de record i homenatge als deportats hospitalencs als camps nazis (nova finestra)

Jornada de record i reconeixement als deportats hospitalencs als camps nazis (1940-1945) en la que es col·locaran les primeres onze llambordes Stolpersteine a L’Hospitalet. Al llarg del matí s'instal·laran en diversos punts de la ciutat i es realitzarà un acte institucional central a la plaça Espanyola.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, juntament amb el Memorial Democràtic de Catalunya i la col·laboració de l'Amical Mauthausen, està duent a terme un conjunt d’accions d’homenatge i reconeixement als hospitalencs deportats als camps de concentració nazis. Una d’aquestes accions és la col·locació de les llambordes Stolpersteine, creades per l’artista alemany Gunter Demnig.

27/10/2023

No vull oblidar. Memòries d’una pandèmia.

Veure imatge de No vull oblidar. Memòries d’una pandèmia. (nova finestra)

L'any 2020 va ser un any que quedarà escrit en la història com l'any que va esclatar la crisi de la COVID-19. Un virus que va provocar restriccions, confinaments, pèrdues de vides familiars i una futura nova normalitat que distava molt del que la població estava acostumada.

Durant aquell mateix any, el Museu de l'Hospitalet va endegar la campanya "No vull oblidar" com a part de la iniciativa "Memòries d'una Pandèmia" de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya havien impulsat.

Ara, quan es compleixen més de tres anys del confinament, us volem convidar a aquesta posada en valor a través de les xarxes socials que englobi un relat de les donacions, a tall d'exposició virtual, per així presentar-ho al públic i que no quedin en l'oblit.

Segueix-nos a @MuseuLH per gaudir d’aquesta experiència!

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal