Servei educatiu

Picasso pinta el Gernika.  

Cartell exposicióVeure imatge de Cartell exposició (nova finestra)
Ara fa 60 que Pablo Picasso va pintar el Guernica, la seva obra més coneguda i una de les més rellevants de la història de l'art.  La profunda càrrega simbòlica del Guernica es va forjar amb el
temps i la força dels esdeveniments..  
En l'Europa convulsa de finals dels anys 30 i 40 es va anar convertint en l'emblema de la lluita contra el feixisme, en un referent de la denúncia dels horrors de la guerra i, per contraposició, en un reclam de la pau. Des de llavors ençà, i en plena vigència en aquesta entrada de segle XXI, el significat del Guernica es revalida contínuament, esdevenint per sempre un símbol universal. 

A partir del dia 26 de setembre les escoles i instituts de l'Hospitalet podran visitar l'exposició Picasso pinta el Guernica al Museu d'Història de L'Hospitalet, en la qual s'exhibeixen reproduccions dels dibuixos preparatius del Guernica i de moltes fotografies de l'època. Aquesta mostra vol contribuir a la divulgació de l'obra mes famosa de Picasso, explicant el context històric en què fou pintada, mostrant l'intens procés creatiu que va recórrer l'autor i esbossant la gestació de la seva condició de símbol.

La proposta pedagògica de l'exposició es diu Murals per la Pau i
presenta 2 formats:
a. visita dinamitzada a l'exposició ( 45') + procés creatiu del mural per la pau (75')
b. visita dinamitzada a l'exposició ( 60').  
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal