Servei educatiu

Ruta per L’Hospitalet industrial .  

imatge de l'antiga fàbrica Can VilumaraVeure imatge de Can Vilumara (nova finestra)
És un Itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep per descobrir el patrimoni industrial de L'Hospitalet, a través de de la història de les antigues fàbriques aixecades a meitat del segle XIX..  
Un passeig pel passat fabril de la ciutat de l’Hospitalet, concentrat en el barri de Sant Josep. Aquest barri va néixer arran de l’evolució del nucli històric de Santa Eulàlia, indret vinculat a l’expansió industrial de Barcelona a partir de la carretera de la Bordeta i del barri de Sants.
Aquí va ser on les grans indústries del tèxtil de Barcelona van instal•lar els anomenats Prats d’Indianes. Però tot i que el del tèxtil va ser un dels sectors amb més protagonisme a la revolució industrial, no va ser l’únic. Al llarg del recorregut veurem també indústries que es dedicaven a altres activitats, com la ceràmica (Cosme Toda) o el metall (La Farga).

Coneixerem la fàbrica de pisos, la fàbrica de nau i la fàbrica tipus “shed” o de dents de serra.
Igualment, durant la visita també parlarem de les conseqüències socials que va tenir la revolució industrial, especialment la formació de les classes burgesa i proletària i les desigualtats provocades per les noves condicions laborals.
.  
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal