Servei educatiu

Ruta antifranquista barris Centre i Sant Josep

Veure imatge de L'Harmonia (nova finestra)
Es tracta d’un itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep en què es visiten els espais d’especial rellevància del període comprès entre la Segona República, la Guerra Civil i la dictadura franquista i la transició democràtica. La ruta proposa un recorregut a peu de dues hores.
Coneixerem el passat recent de la ciutat tot recordant episodis de lluita per les llibertats i contra el règim franquista a través dels edificis, carrers i places que, com a testimonis muts, tenen molt per explicar.

S’explicarà allà el passat de l’edifici de l’Harmonia, com a seu de l’Ateneu de Cultura Popular. Des d’allà es desplaçaran a l’església de santa Eulàlia de Mérida, on es parlarà de l’antiga església i de com va ser destruïda. L’edifici de l’Ajuntament, l’antiga escola Ferrer i Guàrdia que també va ser seu de la CNT, la història del xalet Isern, el Centre Catòlic, La Farga o el punt on fa uns anys es va trobar material bèl•lic soterrat, són altres dels indrets que ens portaran detalls històrics del passat antifranquista de L’Hospitalet.

Vídeo
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal