Servei educatiu

Ruta antifranquista barris Centre i Sant Josep .  

Veure imatge de L'Harmonia (nova finestra)
Es tracta d’un itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep en què es visiten els espais d’especial rellevància del període comprès entre la Segona República, la Guerra Civil i la dictadura franquista i la transició democràtica. La ruta proposa un recorregut a peu de dues hores..  
Coneixerem el passat recent de la ciutat tot recordant episodis de lluita per les llibertats i contra el règim franquista a través dels edificis, carrers i places que, com a testimonis muts, tenen molt per explicar.

S’explicarà allà el passat de l’edifici de l’Harmonia, com a seu de l’Ateneu de Cultura Popular. Des d’allà es desplaçaran a l’església de santa Eulàlia de Mérida, on es parlarà de l’antiga església i de com va ser destruïda. L’edifici de l’Ajuntament, l’antiga escola Ferrer i Guàrdia que també va ser seu de la CNT, la història del xalet Isern, el Centre Catòlic, La Farga o el punt on fa uns anys es va trobar material bèl•lic soterrat, són altres dels indrets que ens portaran detalls històrics del passat antifranquista de L’Hospitalet.

Vídeo.  
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet