Servei educatiu

Descobreix la Tecla Sala!.  

La Tecla SalaVeure imatge de La Tecla Sala (nova finestra)
La visita a la fàbrica Tecla Sala, avui reconvertida en Biblioteca i Centre Cultural, és un viatge a un passat recent de la ciutat que suposa una important herència del procés d'industrialització a L'Hospitalet..  
La visita il•lustrarà el seu temps i les seves funcions originàries i actuals, a fi d'entendre i valorar la seva transcendència com a llegat històric.
La fàbrica Tecla Sala és un bon exemple per observar tot el procés d’industrialització de L’Hospitalet. Amb la visita a aquest recinte fabril es donaran a conèixer les diferents indústries instal.lades en aquest punt, des de mitjans del s. XIX fins la dècada dels 70 (quan la fàbrica es traslladà a Manlleu). També s’analitzaran els seus recursos energètics, des de la força de l’aigua fins a l’electricitat, passant per la màquina del vapor. Al mateix temps es parlarà de les conseqüències de la industrialització a L’Hospitalet, el seu creixement i l’aparició de nous barris. A més es farà referència a les noves classes socials emergents: la burgesia industrial i el proletariat. En aquest punt s’incidirà especialment en les condicions laborals i quotidianes dels obrers i en la seva lluita per reivindicar els seus drets.

.  
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal