Servei educatiu

Ruta de la Transició Democràtica de l'Hospitalet

Veure imatge de  Ruta de la Transició Democràtica de l'Hospitalet (nova finestra)

Itinerari a peu que enllaça els barris de Collblanc, La Florida, Pubilla Casas, Can Serra, Sant Josep, Centre i Bellvitge. Recull d’alguns dels fets històrics rellevants de l’Hospitalet del període 1960-1980 amb especial èmfasi en la confluència estructural de diversos moviments (veïnal, obrer, religiós, cultural i polític).

És un recurs educatiu a l’abast del professorat de caràcter flexible i adaptable. Els materials i el disseny del recorregut, amb continguts i conceptes transversals,  permet estructurar la informació i adaptar-la al disseny curricular de l’assignatura, tot integrant els conceptes i recursos apresos en el seu context educatiu i formatiu.

És un activitat amb dossier de l’educador, instruccions sobre l’itinerari, itinerari en Google-maps, imatges i documents de suport, bibliografia, zona web i fitxa d’activitats.

Es tracta d’una nova proposta de divulgació i recurs educatiu on els interessats poden triar entre la concertació d’un servei de monitoratge a través del Museu de l’Hospitalet i la Guia Intro o bé descarregar-se els materials i seguir l’itinerari, amb les seves explicacions, mitjançant el mòvil o la tablet a l’adreça de Google-maps http://ow.ly/uZour 

La disponibilitat de la Ruta de la Transició Democràtica de L’Hospitalet a través del web facilita l’accés a d’altres recursos documentals i audiovisuals que serveixen de complement; així com també la possibilitat d’acotar i/o modificar l’itinerari.

Aquesta ruta es va presentar el 9 d'abril de 2014 en el  marc de la Jornada "Catalunya en Transició: continguts clau i recursos per treballar la transició democràtica a l’aula”, organitzada pel Memorial Democràtic i el Departament d’Ensenyament.

Vídeo presentació "En 5 minuts" via @lhdigitalh http://ow.ly/N4v27

Disponible versió en anglès.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal