Notícies

Notícies i activitats

02/12/2020
Educació

Mor Montserrat Company

Veure imatge de Mor Montserrat Company (nova finestra)

L’Ajuntament de L’Hospitalet lamenta la mort de Montserrat Company, regidora d’Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet de 1999 a 2007.

Nascuda a Barcelona l’any 1939, d’adolescent es va traslladar amb la seva família a L’Hospitalet. L’any 1968 va fundar, juntament amb el seu marit, Francesc Batallé, l’Escola Bressol Patufet, que, com a centre públic, va esdevenir l’Escola Patufet Sant Jordi Francesc Batallé i Aragonès.

Especialista en pedagogia terapèutica, va crear juntament amb altres mestres de la ciutat El Casalet, un espai de trobada per la renovació pedagògica. L’any 1996 va rebre el Premi Rosa Sensat de Pedagogia pel llibre Una escola per a tots.

Al capdavant de la regidoria, Montserrat Company va impulsar el concepte de Ciutat Educadora i va deixar tot a punt per a l'aprovació, l'any 2010, del Projecte Educatiu de Ciutat. Va iniciar el projecte d'Escola Municipal de Música Centre de les Arts (EMMCA), tant pel que fa la seva concepció i filosofia, basada en la democratització de l'accés a les arts per part de tota la ciutadania, com en l'execució del seu primer any de vida. Dins d'aquest projecte va endegar el primer projecte tàndem de l'EMMCA a l'escola Pau Vila.

També va iniciar la implantació del Pla Educatiu d'Entorn a la ciutat el 2006, embrió de la creació de les potents xarxes educatives de millora de la qualitat educativa en les que avui s'ha convertit. Va fer possible la creació de les dues primeres escoles bressol municipals a L'Hospitalet: la Casa dels Arbres i la Casa del Molí.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10