Exposicions

Visita guiada "Color, forma i volum. Els retaules de l’església de l’Hospitalet”

Data: 16/07/2020
Hora: 20:15 h
Duració aprox.: .  1 hora .  30 minuts .  
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia 
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)

Recorregut guiat per l’exposició “Color, forma i volum. Els retaulesde l'església de l'Hospitalet” profunditzant en els coneixements específics que complementen els continguts dels elements artístics que s’exhibeixen.

L’exposició conté diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.

L’any 2009 es va inaugurar la mostra amb la presentació de dinou taules renaixentistes i barroques pertanyents, com a mínim, a tres retaules diferents: el de Sant Roc, el de les Ànimes i el de les Santes. Aquestes taules formaven part dels diferents retaules ubicats a les capelles destinades al culte de l’església parroquial consagrada el 1600 i destruïda el 1936, sense que sapiguem, a hores d’ara, si els retaules tenien més pintures, ni com es distribuïen, ni tampoc com eren els bastidors i les escultures i relleus que acompanyaven les pintures.

Places limitades. Inscripció aquí.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10