Exposicions

Història de l'edifici del Coro

CRÈDITS

Data inici: 22/06/2017
Data fi: 24/09/2017
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya 
C. Joan Pallarès 38  (L'Hospitalet de Llobregat)
L'edifici del carrer del Baró de Maldà ha estat testimoni d'una part important de la història recent de la nostra ciutat i referent de la vida política i social al barri del Centre a principis del segle XX.

La Societat Coral Campestre, fundada el 1882, “El Coro” va promoure l’any 1925 la construcció d’una nova i flamant  seu al carrer Baró de Maldà, inaugurada solemnement el maig de 1926.

Entre el 1926 i el segle XXI l’edifici ha estat testimoni dels esdeveniments socials i polítics de l’Hospitalet en general i del barri del centre en particular. Així a l’edifici del Coro es va viure la transformació d’una societat coral en un altra de caràcter polític. Canvià la seva titularitat i el canvi d’ús de les seves instal·lacions s’adaptà les necessitats dels temps convulsos dels anys 30.

El final de la guerra civil i la dictadura franquista condemnaren a l’oblit i l’ostracisme l’edifici del Coro i la seva memòria. L’expropiació de l’edifici pel règim va donar lloc a la instal·lació de l’empresa SAPLAS que l’abandonà durant els anys 80.
Museu d'Història de L'Hospitalet - c. Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10
Ajuntament de L'Hospitalet