Publicacions

Publicacions

"Aproximació a l'associacionisme hospitalenc a finals del segle XIX : els fundadors del Centro Económico Agrícola Industrial, un grup de poder"  / Pilar Matas, Carme Pastor. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4-5 (estiu 1990)

Veure imatge de  "Aproximació a l'associacionisme hospitalenc a finals del segle XIX : els fundadors del Centro Económico Agrícola Industrial, un grup de poder"  / Pilar Matas, Carme Pastor. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4-5 (estiu 1990) (nova finestra)
Resum

Tracta aspectes importants de la vida associativa de l'Hospitalet a la segona meitat del segle XIX i a començaments del segle XX:  també els factors de tipus polític que van permetre l'increment d'aquestes societats analitzant el comportament dels fundadors de cadascuna d'elles, prenent el Centro Económico Agrícola Industrial, com a punt de referència, donat que les persones d'aquesta entitat tenien la màxima influència econòmica, política i social a la ciutat. 

Descriptors

Centro Económico Agrícola e Industrial de l'Hospitalet de Llobregat; Política municipal; Associacions; Poder local; Política. Hospitalet de Llobregat, L'. 1850 - 1930

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal