Publicacions

Publicacions

El projecte del Parc de Collserola / Manuel Cervera. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4/5 (estiu 1990)

Veure imatge de  El projecte del Parc de Collserola / Manuel Cervera. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4/5 (estiu 1990) (nova finestra)
Descriptors
Parcs urbans; espais naturals; Parc de Collserola; Àrea metropolitana de Barcelona; Gestió mediambiental

Resum

El Parc de Collserola constitueix un projecte d’ordenació, gestió i us de la zona de la serra de Collserola, configurant-lo com a pulmó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La seva posició central, així com els trets de l’espai natural que conserva encara avui dia, el converteixen en un àrea de grans potencialitats ver a la seva protecció i gaudi pels ciutadans. Pel que fa a la gestió del patrimoni natural s’ha treballat intensament en una línia que permet que els sistemes naturals evolucionessin ca a un major grau de maduresa i qualitat, a partir de la conservació i restauració dels seus components. Quant a l’ús del parc, aquest ha de ser, a més dels que ja té, de gaudi. En aquest sentit la creació d’àrees d’ús lúdic, l’arranjament i creació d’una xarxa viària i, especialment, la creació d’una xarxa d’equipaments per a l’educació ambienta, es revelen imprescindibles per a una correcta difusió dels valors del parc.

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal