Publicacions

Publicacions

"El Canal de la Infanta i el seu aprofitament industrial a L'Hospitalet"  d'Antoni Romeu Alemany. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 2/3 (estiu 1989)

Veure imatge de  "El Canal de la Infanta i el seu aprofitament industrial a L'Hospitalet"  d'Antoni Romeu Alemany. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 2/3 (estiu 1989) (nova finestra)
Resum:

Estudi de la primera fase de la industrialització a l'Hospitalet. La construcció del Canal de la Infanta i el seu aprofitament com a font d'energia mecànica són elements fonamentals per a entendre la localització i tipologies industrials d'aquesta etapa. S'analitza la complementarietat d'activitats agrícoles i industrials en torn del Canal, com a element definidor de la primera industrialització a l'Hospitalet i de les transformacions cap a una agricultura plenament de mercat, amb la transformació de la Marina en zona de regadiu.

Descriptors:

Canal de la Infanta Doña Luisa Carlota de Borbón; Energia hidràulica; Industrialització; Molins; Aprofitament d'aigües; Agricultura. Hospitalet de Llobregat, l'. 1810 - 1880; (esp. 1817 - 1819)

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal