Publicacions

Publicacions

Detall catàleg

Els Refugis antiaeris a L'Hospitalet de Llobregat  / Iris Teruel Ferrer; Oriol Dueñas Iturbe (dir.) (2018)

Veure imatge de  Els Refugis antiaeris a L'Hospitalet de Llobregat  / Iris Teruel Ferrer; Oriol Dueñas Iturbe (dir.) (2018) (nova finestra)
Resum

L’Hospitalet de Llobregat va patir molt directament els bombardejos de l’aviació italiana a causa de tenir a les seves barriades un nombre molt elevat tant d’entitats polítiques contràries al cop d’estat com diverses fàbriques armamentístiques. A conseqüència d’aquests fets es van construir un gran nombre de refugis antiaeris per tota la ciutat però, sobretot, en les zones de Collblanc i La Torrassa ja que es tractava del centre neuràlgic de la ciutat. Així doncs, els objectius d’aquest treball han consistit en: fer una categorització de les diverses construccions de les que es té constància, localitzar el major nombre possible de refugis antiaeris i situar-los al mapa i realitzar prospeccions pels diferents emplaçaments anteriorment treballats.

Descriptors

Refugis antiaeris, Guerra Civil, Hospitalet de Llobregat, arqueologia contemporània, prospeccions, multidisciplinarietat, instamaps

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal