Publicacions

Publicacions

"Una Primera aproximació a la vida quotidiana dels hospitalencs, 1920-1939 : les històries de vida com a font històrica" de Dolors Marín. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4/5 (estiu 1990)  

Veure imatge de  "Una Primera aproximació a la vida quotidiana dels hospitalencs, 1920-1939 : les històries de vida com a font històrica"  de Dolors Marín. En: Identitats : revista del Museu de l'Hospitalet (l'Hospitalet de Llobregat), Núm. 4/5 (estiu 1990)   (nova finestra)
Resum

Aquest article pretén ser una petita introducció a l’estudi de la vida quotidiana dels treballadors de la ciutat. Atesa la manca de bibliografia sobre el tema, s’ha procedit a trobar altres fonts com poden ser-ho, les memòries individuals dels homes i dones que van protagonitzar la vida col•lectiva local.

No es tracta de presentar una relació d’entrevistes sinó que han estat delimitats els camps que s’han revelat com a més interessants. Es presenta succintament tres camps: els emigrants, una descripció de la vida familiar dels obrers i una aproximació al que s’ha denominat “l’escola de la vida”, amb la intenció d’explicar breument quina ha estat la formació intel•lectual d’aquestes persones que han forjat la història de l’Hospitalet.

Descriptors

Immigració; Fonts documentals; Vida quotidiana; Història oral. Hospitalet de Llobregat, l'. 1920 - 1939

CRÈDITS

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal