Notícies

Notícies i activitats

Presentació de l’edició electrònica del catàleg de l'exposició “Parèntesi?"

Actes Dia de la Memòria Democràtica de l'Hospitalet
Data: 29/10/2020
Hora: 20h
Duració aprox.: .  1 hora .  
Tipus d'entrada: Reservada
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera 
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)

L’exposició “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la guerra civil espanyola” es va mostrar el passat 2019, entre els dies 18 de juliol i 3 de novembre, a les instal·lacions de Casa Espanya i com a fet singular i innovador la complementaven quatre personatges ficticis a les xarxes socials.

Presentació de l'edició electrònica del catàleg en el marc del Dia de la Memòria Democràtica de l'Hospitalet.

Acte tancat al públic a causa de la crisi sanitària. Es farà retransmissió en "streaming" en aqui: https://youtu.be/COEOmXCFRxA

Presentació a càrrec dels autors, Cintia Alonso i Daniel Sàez. L’edició electrònica del catàleg presenta de forma gràfica i atractiva el  recull dels continguts, objectes i també totes les intervencions dels personatges ficticis. 

El 18 de juliol de 1936 començà una cruenta guerra que enfrontaria la població espanyola. Una guerra que afectà tots els àmbits de la vida quotidiana de la gent. Una guerra que va ser punt d’inflexió en la nostra història. Com va viure la població de l’Hospitalet aquest trencament? Quins van ser els canvis i efectes a la nostra ciutat? Us convidem a conèixer l’abans i el després de la Guerra Civil Espanyola a través dels seus protagonistes.

ParèntesiI? planteja com era la ciutat durant la Segona República i el primer Franquisme (fins a la dècada de 1950). Però, no s'aborda des d'una perspectiva cronològica, sinó temàtica. La Guerra Civil és el punt d’inflexió per conèixer l’abans i el després de tres temes principals: les condicions socials i econòmiques, aspectes polítics, i l’oci i la cultura. A més, tindreu l'oportunitat de viure-ho des dels ulls de quatre personatges ficticis que podrien haver viscut aquests temps
 

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10