Notícies

Notícies i activitats

8a Jornada de recreació històrica Memorial Conveni de L’Hospitalet de 1713

Data: 17/10/2021
Hora: 11 h
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: TRO, ENTITATS DE FOC DE L'H, Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia,

Trabukaires de L’Hospitalet, Colla de Jaume Duran
Miquelets de Catalunya
 Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia 
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)

El Museu de l'Hospitalet presenta a la ciutat la vuitena jornada de recreació històrica sobre els fets de la Guerra de Successió i la signatura del Conveni de l'Hospitalet de 1713.

Amb aquesta iniciativa volem obrir les portes del Museu per apropar el coneixement de tot un seguit d’aspectes militars i de vida quotidiana a L’Hospitalet de l’època: indumentària, armament, costums, documents, relats, vídeo, exposició, etc.

Amb la recreació històrica, interpretada per la Colla d’en Jaume Duran dels Trabucaires de L’Hospitalet i pels Miquelets de Catalunya, volem omplir de colors, sorolls i personatges l’entorn del Museu, tot apropant-nos a grans i petits perquè puguin conèixer més i millor aquesta època transcendent de la nostra història.

HORARIS i ACTIVITATS


11 h.  Plantada del campament militar

Reproduint escenes de la vida diària dels soldats durant la Guerra de Successió: instrucció, pràctiques de tir, manteniment de les armes, vida de campament...  Presentació de les unitats militars recreades: uniformitat, armament... Rondes i patrulles. Recreació d’escenes quotidianes de l'època: fabricació de bales, espelmes...  Música; reproduint escenes quotidianes de L’Hospitalet del 1700.

11.30 h   Primera representació

12:30 h  Segona representació

13:30 h  Cloenda i final

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal