Notícies

Notícies i activitats

La Nueve, història, memòria i llegenda

Veure imatge de La Nueve, història, memòria i llegenda (nova finestra)
Data: 10/03/2022
Hora: 18:30
Duració aprox.: .  1 hora .  30 minuts .  
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Lloc: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera 
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)

La 9a Companyia va ser una unitat de l'exèrcit aliat, integrada per cent cinquanta exiliats espanyols, que van intervenir en alguns moments claus com l'alliberament de París. També ha esdevingut una de les icones de la lluita contra el feixisme i el nazisme.


"La Nueve, història, memòria i llegenda", és el títol de la conferència a càrrec del professor Diego Gaspar Celaya, on farà un breu recorregut per l'oblidat exili espanyol, a conseqüència de la guerra civil, a banda i banda dels Pirineus per desglossar la principal història de "La Nueve", els seus mites i llegendes.

Diego Gaspar Celaya és professor Ajudant Doctor en el Departament d'Història de la Facultad de Filosofía y Letras de la Universitat de Saragossa. Pertany a l'àrea d'història del IPH, i la seva principal línia de recerca aborda l'estudi del voluntariat de guerra transnacional entre 1936 i 1947 en l'àrea Euro-mediterrània i les seves ramificacions colonials. Va estar premi extraordinari de tesis doctoral per la Universitat de Saragossa i l'Academia General Militar, investigador principal de nombrosos projectes europeus i estatals, a més de professor convidat a diversos centres internacional de reconegut prestigi en els Estats Units i Europa.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal