Notícies

Notícies i activitats

Ruta de les dones de L’Hospitalet i joc de pistes

Veure imatge de Ruta de les dones de L’Hospitalet i joc de pistes (nova finestra)
Data: 08/03/2020
Hora: 11 h.
Duració aprox.: .  2 hores .  
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
.  Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Punts d'inscripció/venda: formulari d'inscripció aquí
Lloc: 
Punt de trobada i sortida : Església nova de Santa Eulàlia de Provençana: carrer de Santa Eulàlia, 203
La història s'ha escrit tradicionalment en termes masculins, fet que ha provocat l'exclusió i la invisibilitat de les dones en tots els camps de la vida quotidiana. Aquest itinerari és una passejada pel barri de Santa Eulàlia per conèixer les dones que van viure a L'Hospitalet en temps passats. A més qui ho desitgi podrà seguir la Ruta a través del joc de pistes de l'aplicació LH-Explora.

Punt de trobada  sortida : Església nova de Santa Eulàlia de Provençana: carrer de Santa Eulàlia, 203

Les rutes de les dones de L’Hospitalet volen posar de manifest la participació de les dones en la construcció de la ciutat. Aquestes rutes fan palesa l’evolució de la ciutat des d’una societat agrària a una ciutat industrialitzada, fins a arribar a la societat de serveis que és avui dia, i inserir la participació de les dones en la construcció de la història de L’Hospitalet en aquest context històric.

Del record del pas de les dones per la història de L’Hospitalet hi ha fites, espais que encara es conserven i que ens permeten de reconstruir-lo.

T'atreveixes amb el joc de pistes durant la Ruta de les Dones?

A l’aplicació LH-Explora trobareu la Ruta de les Dones amb informació, imatges i documents.  Dissenyat com un joc de pistes amb preguntes i respostes que en faran més amè i divertit l’itinerari.

Us animem també a contribuir al projecte #ViquipèdiaLH #DonesLH amb les vostres fotografies, preses durant la ruta, per tal d’enriquir amb imatges de la nostra ciutat aquest repositori universal del coneixement que és la Viquipèdia. Podeu seguir unes senzilles indicacions que trobareu al document “Guia d’utilització de l’aplicació Wikimedia Commons per a mòbils Android”.
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10